Vi har stadig tonsvis af jordskokker i haven, på trods af at foråret er godt i gang, og gulerødder og løg var der også rigeligt af i grønsagsskuffen, så aftenens menu kom til at stå på gulerodssuppe med jordskokker – en suppe som er både nem og hurtig at lave og som smager godt og er ret sund. Ren win win.

Jeg ændrede lidt på opskriften hen ad vejen, blandt andet krydrede jeg noget mere end opskriften angav, men det endte ud med at blive en super lækker suppe. Som modspil til det krydrede, fik vi en klat kølig creme fraiche i hver portion, og så pyntede jeg med lidt af den brøndkarse, der blev til overs forleden dag, da jeg lavede grove vafler med tunmousse.

Gulerodssuppe med jordskokker.

4 pers.

400 gr gulerødder, skrællede og skåret i grove tern
600 gr jordskokker, skrællede og skåret i grove tern
3-4 løg, hakkede
olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
1 chili, renset for kerner og finthakket
2 L vand
evt. 1 bouillonterning
saften af 1 citron
1/2 tsk friskrevet muskat
evt. 1/2 dl fløde
salt og peber

Løg, hvidløg og chili svitses i olien i en stor gryde. Når løgene er klare tilsættes gulerødder og jordskokker og de svitses med ca. 10 minutter. Herefter tilsættes vandet og evt. bouillonterningen og suppen bringes i kog. Lad suppen simre i ca. 30 minutter. Blend suppen til en ensartet masse med stavblenderen. Smag til med citronsaft, muskat, fløde, salt og peber og varm suppen igennem.

Server med godt brød, creme fraiche og et grønt drys på toppen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)