Her i påsken har vejret jo været helt ufatteligt godt, så kæresten og jeg benyttede os af det og drog i skoven for at hamstre ramsløg. Ramsløg er virkelig på toppen lige nu, hvilket man også kan læse på diverse madblogs. Vi plejer at smutte til Middelfart, over den gamle Lillebæltsbro og dreje af ved den første vej ned mod Hindsgavl slot. Det vrimler med ramsløg, faktisk er der så mange, at man kan dufte dem helt ind i bilen på trods af lukkede vinduer og døre. Mens vi boede i Århus, plukkede jeg gerne ramsløg i Risskov, hvor man også kan vælte sig i dem, men der er en fordel ved at hente dem i Middelfart og det er en isvaffel ved verdens bedste isbod, nemlig den første man møder på højre hånd efter at have passeret broen. Den ligger der hvor man drejer ned mod Hindsgavl slot og alle ramsløgene. Det er jo ren win win…

Pestoen blev smagt til med en håndfuld saltede cashewnødder, en håndfuld mandler og lidt revet Castello Präst og så blev konsistensen justeret med olivenolie, til den var så cremet, som jeg ønskede den. Desuden smagte jeg lige til med lidt salt og en anelse citronsaft, men jeg kan desværre ikke give eksakte mål, da jeg for det meste smager mig frem, når jeg laver pesto. Den færdige pesto var fin og lysegrøn og der duftede let af hvidløg i hele køkkenet. Det meste blev pakket i små fryseposer, ca 3 spsk i hver og gemt i fryseren. En enkelt portion kom i en lille bøtte i køleskabet for den skal jeg lege med i løbet af de næste dage.

Resten af bladende i denne omgang blev skåret i tynde strimler og kom i en frysepose og derefter i fryseren sammen med poserne med pesto. Det er rart at have til at sætte smag på forskellige ting og sager. Dermed var der ikke flere ramsløg at lege med i denne omgang.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)