Cookies med 2 slags chokolade og mandler…

8 kommentarer
Småkager og Cookies
Gå direkte til opskriften

I dag har jeg bagt til den store guldmedalje. Det hele er bagt på bagepulver, så der var ingen hævetider og det endte med, at jeg fik bagt det hele på små 2 timer inkl. bagning og rengøring.

Der var en hel del frø og kerner i skabet, og det viste sig, at jeg havde alle ingredienserne til en portion hjemmelavede knækbrød. De er nemme at lave, det tager faktisk kun ca. 10 minutter og de smager skønt. De er ikke så hårde, som det knækbrød man køber og så er de rigtig gode til ost. Det er ved at være længe siden jeg sidst har bagt dem, men dengang bloggede jeg også om det, så opskriften ligger her, hvis nogen skulle være interesserede.

Da jeg nu var i gang, kunne jeg lige så godt udvide bagningen med en portion cantuccini, som er italienske mandelsmåkager. De er rigtig lækre at dyppe i en kop cremet cafe latte eller capuccino eller bare at sidde og gnave i. Der er ikke smør eller olie i, så på en måde er de lidt fedtfattige, men man skal jo ikke glemme, at der er en del sukker i. Jeg bruger lyst rørsukker, som giver en skøn smag ligesom jeg heller ikke smutter mandlerne, da jeg godt kan lide det lidt rustikke udseende det giver. Opskriften er den samme som jeg altid bruger, og den ligger lige her.

Hvis man synes dejen er en lille smule tør kan man med fordel tilsætte lidt vand, men kun i meget små portioner, for hvis man ikke passer på bliver dejen pludselig ret flydende.

Derefter kom turen til en portion cookies med mandler og to slags chokolade. Opskriften sagde, at der skulle 125 gr hvid og 125 gr mørk chokolade i dejen. En anden gang vil jeg nok komme lidt mindre chokolade i, da det er lige før der står chocolate chips ud at mundvigene på mig, når jeg spiser en kage. Det er liiiige lidt for meget.
Desuden var dejen ret tør at arbejde med, idet der var både havregryn og hvedemel i. Jeg formede dem til små kugler og stillede dem på pladen med god afstand, da der stod at de ville flyde ud. Det gjorde de så overhovedet ikke, så da halvdelen af bagetiden var gået måtte jeg lige efter dem og trykke dem flade med en gaffel, ellers var det blevet til cookie boller i stedet.

Smagen fejler til gengæld intet, altså udover lidt for meget chokolade, og jeg vil bestemt bage dem igen en anden gang, for både kæresten og jeg selv synes de er lækre og konsistensen er god og sprød, præcis som jeg foretrækker cookies. Faktisk synes kæresten ikke der er spor for meget chokolade i, skulle jeg hilse og sige – men for min egen skyld vil spare lidt på både mel og chokolade næste gang, for så tror jeg, at opskriften bliver helt perfekt.

Jeg skriver opskriften som jeg lavede den og så må det være op til den enkelte at vurdere, om der skal mindre chokolade eller mel i. Man skal bare huske, at hvis ikke man har noget imod, at kagerne ikke flyder så meget ud, så skal man lige huske at trykke dem let flade inden bagningen.

Cookies med mandler og 2 slags chokolade.

100 gr lyst rørsukker
100 gr smør
1 æg
kornene af 1 stang vanille
1 tsk bagepulver
150 gr mel
75 gr havregryn
125 gr hvide chocolate chips
125 gr mørke chocolate chips
50 gr mandler, grofthakkede

Sukker og smør røres luftigt og æg og vanille tilsættes. Bagepulver, mel og havregryn røres i dejen og herefter chokolade og mandler. Dejen trilles til kugler som presses let flade med hånden eller en gaffel. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte. Lad kagerne afkøle på risten og opbevar dem derefter i kagedåse.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Miss A – Jeg synes også cookies er skønne, men det er nok også fordi de minder mig om USA, som jeg jo er vild med.

Og linket er blevet oprettet nu, ved ikke lige hvad der er sket, for jeg kan huskede jeg lavede det i går, men det kan jo være jeg har glemt at gemme, pludselig røg jeg nemlig af nettet. Anyway, tak fordi du gjorde mig opmærksom på det:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
11 år siden

Birthe – appelsinskal er altid godt i cantuccini, jeg kommer også nogle gange blandede nødder eller chokolade i. Det er rigtig lækkert. De er så nemme at lave, så det er du nødt til at prøve:-)

Kærlig hilsen

Anne.

LaTascha
11 år siden

LiseB – De er rigtig lækre, og kæresten er vild med dem:-)

Miss A
11 år siden

Hej Anne 🙂

Der er altså et eller andet fascinerende over cookies. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg har bare altid haft det sådan 🙂

Linket til knækbrød virker ikke, just so you know 🙂

De bedste hilsner fra
Anita
PS. Der er giveaway på mig blog – Klik her

Newyorkerbyheart
11 år siden

Skønne cookies! Jeg har lavet nogle der minder om dem, men uden mandler. Jeg kan huske at jeg skar ned på både sukker og chokolade, fordi jeg syntes at de blev for søde 🙂

Jeg har endu aldrig fået bagt cantuccini, men det skal jeg altså, for jeg elsker dem. Jeg kan godt lidt dem med lidt appelsin i.

KH
Birthe

Lise B
11 år siden

Ej hvor ser de cookies virkelig lækre ud 🙂

/Lise
http://lisepaasu.blogspot.com

LaTascha
11 år siden

Chocolate chips er bare det bedste. Sørger også altid for at hamstre når vi er i USA. Vi regner med en forlænget weekend til London her inden alt for længe, så der regner jeg også med at skulle hamstre lidt:-)

Linebinevaskemaskine
11 år siden

Bage overload 😉 der ser forrygende ud det hele! jeg er især meget misundelig på dine hvide chocolate chips. Jeg har haft cookies på hjernen det sidste stykke tid, så mon ikke de skal presses ind sammen med din rabarbertærte 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)