Dadelkugler med kokos og mandler…

5 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Jeg er egentlig ikke så vild med slik. Altså jeg kan godt lide et stykke god chokolade, og kan da også sagtens finde på at købe en pose “bland-selv” slik, men oftest synes jeg det er sjovest at blande det, og så får det lov til at ligge i en skuffe fordi jeg glemmer alt om det når jeg ikke kan spise mere. Heldigvis har jeg både kæresten og en familie som er gode til at “rydde op” efter mig.

Nødder og tørret frugt er jeg til gengæld vild med, og engang imellem laver jeg en portion sundt slik af tørrede frugter, nødder, kokos, havregryn og kakaopulver. Det er længe siden jeg sidst har lavet en portion kugler, det kommer sådan lidt i perioder og så kommer jeg fra det igen, men i aften kom jeg lige i tanker om dem og gik i gang. Det tager kun 10 minutter at lave massen, og så skal den selvfølgelig trilles til kugler og vendes i kokosmel, men det er bestemt ikke et projekt der tager flere timer. Jeg kørte massen i minihakkeren der hører til min mors fantastiske Bamix stavblender (hint til kæresten igen igen), og den tog det i stiv arm. Alternativt ville jeg nok bruge en kraftig minihakker eller en food processor.

Kuglerne smagte, som altid, fantastisk. Man er jo selv herre over hvordan de skal smage, fx kan der tilsættes lakridspulver, pebermyntedråber og rom eller vanilleessens efter smag, ligesom man kan lave dem på et mix af tørrede frugter, fx abrikoser, dadler eller figner eller bare holde sig til én af tingene. Der er ikke sukker i kuglerne, men frugtsukkeret opvejer det rigeligt, så man skal ikke være bange for at komme for meget kakaopulver i massen, kuglerne bliver ikke bitre. Jeg brugte et par spsk. mandelolie til at køre massen lind med. Har man ikke mandelolie kan man bruge en anden smagsneutral olie, men IKKE olivenolie. Der kan også bruges kokosolie og alternativt kan man bruge lidt vand istedet. Jeg har ikke vejet ingredienserne af da jeg lavede massen lidt på gefühl, men jeg skal nok forsøge at komme med nogle ca. anvisninger. Det bedste er at følge sin intuition og sine smagsløg.

Dadelkugler med kokos og mandler.

ca. 50 stk

150 gr tørrede dadler
75 gr mandler
2 spsk mandelolie
4-5 spsk kokosmel
4-5 spsk havregryn
1-2 spsk god kakaopulver
evt. lidt vand

ekstra kokosmel til at vende kuglerne i

Dadler og mandler køres i minihakkeren til det er findelt. Herefter tilsættes olien og der køres til olien er arbejdet ind i dadler og mandler. Kokosmel, havregryn og kakao tilsættes og det hele røres til en klistret masse. Er massen for tør til at trille kugler af tilsættes et par spsk. vand, er massen for våd tilsættes lidt mere havregryn. Herefter trilles massen til kugler som vendes i kokosmel og opbevares i en lufttæt dåse.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Newyorkerbyheart
12 år siden

Det tror jeg du har ret i, Anne – godt husket 🙂

KH
Birthe

LaTascha
12 år siden

Birthe – Ok ok, jeg tager en pause fra bloggen og nyder en kugle eller 5;-)

Jeg tror faktisk jeg kan huske hvornår du købte det der bland selv slik du har fundet, for jeg tror det var det du købte, da vi havde været på besøg på Growers Cup i vinters;-)

LaTascha
12 år siden

Xenia – Det er rigtig godt med tørret frugt, for det giver sødme uden brug af sukker. Du smager nu mest kakao, så jeg tror godt du kan lide disse kugler:-)

Newyorkerbyheart
12 år siden

Altså kvinde, hold så op 😀

De ser SÅ lækre ud, jeg kunne godt lige spise en enkelt – ok da, så 2!!

Jeg har det ligesom dig mht. bland-selv-slik. Den anden dag fandt jeg en pose i skabet, som jeg ikke aner hvornår er fra – og som jeg har gemt for kæresten fordi han jo heller ikke har godt af det 😉 Det så godt nok lide kedeligt ud……

Skøn weekend til dig!

KH
Birthe

Xenia
12 år siden

Mmh, det lyder lækkert. Det skal jeg helt sikkert prøve. Normalt er jeg ikke så glad for at spise tørret frugt rent, men jeg kan forestille mig at det er godt heri…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)