Den 4. maj om aftenen, har vi hele mit liv haft lys i vinduerne for at fejre Danmarks befrielse. Selve befrielsesdagen fejres jo egentlig først i morgen, men da befrielsen blev varslet i radioen d. 4. maj om aftenen, rev folk mørklægningsgardinerne ned og brændte dem i gaderne og satte istedet levende lys i alle vinduerne.

Traditionen fortsatte i årene efter, og jeg husker stadig, at der var mange der havde lys i vinduerne da jeg var lille. De sidste par år har der ikke været så mange, faktisk har vi nogle gange været ude og køre og har ikke kunnet tælle mere end et par stykker.

Traditionen forsvinder vist desværre efterhånden som den ældre generation forsvinder. Mine forældre var slet ikke født ved befrielsen, men ikke desto mindre holder min mor fast i traditionen fra sit barndomshjem og sætter små juletræslys i alle vinduerne i stueetagen, ligesom jeg også vil gøre. Jeg håber, at der er flere fra den yngre generation der vil tage den smukke tradition op, og at vi vil se flere og flere levende lys i vinduerne den 4. maj i de kommende år.

Foreløbig håber jeg, at I har nydt billederne af vores lys…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)