I anledning af, at min eksamen nu er vel overstået, syntes jeg, vi skulle have lidt lækkert til aften, så det blev både til lidt snacks til forret og dessert. Uhh, det er skønt at være tilbage i køkkenet uden dårlig samvittighed, fordi man hellere skulle læse.

Min mor havde de lækreste, nykogte skalrejer med hjem i dag. Det er noget af det bedste jeg ved, men jeg kan bedst lide, når de ikke har været frosset. Det er ligesom frysningen giver dem en lille smule bismag. Desværre er det ikke så tit, man kan købe dem, uden de har været frosne, så jeg blev rigtig glad da jeg så dem.

Til skalrejerne rørte jeg en hel simpel dip sammen af en rest thousand Island dressing, der stod i køleskabet og creme fraiche. Jeg synes godt, thousand island dressing kan have tendens til at have en lidt dominerende og sød smag, men når den røres op med creme fraiche, bliver den mildere og passer perfekt til skaldyr.

Derudover lavede jeg en fetadip af en blok feta, der blev most med en gaffel og herefter rørt blødt med 5-6 spsk mælk og smagt til med 2 fed friskpresset hvidløg og friskkværnet peber. Til fetadippen fik vi stave af gulerødder og agurk og store, sprøde radisser – uhh, det var godt.

Desuden fik vi kæmpe oliven, crackers med emmentaler og græskarkerner, jordbær og pistacienødder og flutes. Det var så lækkert – rigtig nippemad som jeg elsker- Hovedretten stod på blomkålsgratin med gulerødder, som også er en af mine livretter og desserten bød på de mest nuttede og lækre mini creme brüleér. Dem blogger jeg om snarest…

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)