Det har knebet lidt med indlæg de sidste par dage. Jeg har forberedt mig til eksamen på det lederforløb jeg har fulgt det sidste års tid, og derfor har der ikke været tid til de store udfoldelser i køkkenet.  I dag har jeg så været til eksamen og fik 12, så jeg er bare så glad og lettet. Nu er jeg færdig og kan oven i købet nyde en fridag i dag og i morgen, så nu skal jeg rigtigt i køkkenet, for det har jeg godt nok savnet.

På trods af eksamenslæsning lavede jeg alligevel aftensmad i går aftes, og valget faldt på en omgang chili con carne. Der var hakket kød i køleskabet, bønnerne var sat i blød fra dagen før og så er det jo rimelig nem mad. Jeg kunne ikke rigtigt finde ud af hvad vi skulle have som tilbehør – jeg ville egentlig bare have kogt nogle ris til, men samtidig havde jeg også ret meget lyst til at rulle chili con carne sammen i nogle tortillapandekager og gratinere dem med ost i ovnen.

Da jeg gik på opdagelse i skabene fandt jeg en pakke majstortillaer fra Santa Maria, som var med i mine Goodie Bags til Madbloggertræffet. Det afgjorde ligesom sagen, og jeg endte med at servere risen ved siden af pandekagerne med salsa, også fra Santa Maria og en del af goodiebag’en, og en klar creme fraiche til. Årh, det var guf. Måske kunne vi godt lige have haft lidt grønt ved siden af, men det rakte tålmodigheden altså ikke til i går, bøgerne kaldte jo.

Jeg bruger som regel tørrede, iblødsatte kidneybønner, som derefter koges, til chili con carne. Man kan selvfølgelig også bare bruge en dåse kidneybønner i chili, hvis man ikke lige har fået sat bønner i blød. Hvis man vælger at bruge tørrede bønner skal de stå i blød i rigeligt vand natten over. Herefter kasseres vandet og bønnerne koges i friskt, letsaltet vand i 30-45 minutter og er klar til at komme i chili’en.

Chili con carne.

500 gr hakket oksekød
olie
kogte kidneybønner efter smag
1 rød peberfrugt, finthakket
1 stort løg, finthakket
2 ds hakkede tomater med chili
2 tsk spidskommen, stød dem evt. lidt i en morter
2 tsk paprika
2 tsk chilipulver eller mere, hvis man kan lide det rigtig stærkt
salt og peber
et nip sukker

Kødet brunes i olien og peberfrug og løg tilsættes og svitses med. Herefter tilsættes hakkede tomater og krydderier og endelig bønnerne. Chili’en simrer i ca 30 minuter og smages derefter til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Server chilien med ris, brød, kartofler eller rul den ind i tortillapandekager, drys med revet ost og gratiner i ovnen i ca 8 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)