Det her er simpelthen den bedste jordbærkage jeg har smagt EVER. Og jeg har smagt en hel del og kan generelt godt lide jordbærkager, men sammenlignet med de traditionelle jordbærkager fra bageren og dem jeg selv plejer, så har denne her altså et eller andet ekstra, som gør den helt fantastisk. Den minder om den traditionelle udgave og er alligevel helt sin egen.

Kagebunden er tykkere og mere luftig end den traditionelle mazarinbund og mandelmelet er med til at give en lækker konsistens og lidt at bide i. Cremen er eminent, let og syrlig og giver et formidabelt modspil til de friske jordbær og den søde kage. Jeg er ikke sikker på, at jeg nogensinde vil lave traditionel flødecreme til jordbærkage mere, heller ikke selvom jeg laver almindelig mazarinbund.

Mandelmelet lavede jeg ved at blende smuttede mandler i minihakkeren med min mors Bamix stavblender (hint til kæresten), det tog et par minutter, til de havde den konsistens, jeg ønskede. Man kan købe mandelmel i Tyskland, jeg har købt det et par gange, men jeg ved faktisk ikke, hvor man kan købe det henne herhjemme. Desuden synes jeg også ofte, at købt mandelmel er meget meget fint og i denne her kage var det rigtig godt med en lidt grovere konsistens, så mal det bare selv, hvis der er mulighed for det.

Mandelkage med jordbær og lime.

200 gr marcipan
200 gr lyst rørsukker
150 gr smør
3 store æg
kornene af 1/2 vanillestang
80 gr mandelmel
60 gr hvedemel
ca. 300 gr friske jordbær, halverede

Limecreme.

250 gr mascarpone
skal og saft af 2 økologiske lime
3 spsk flormelis
kornene af 1/2 vanillestang

Sukker og marcipan æltes sammen med smørret. Når det hele er en klistret klump tilsættes æggene mens der stadig æltes i skålen med hænderne til dejen minder om en creme. Tilsæt vanillekorn, mandelmel og hvedemel og rør det i dejen. Kom dejen i en smurt springform, evt. foret med bagepapir i bunden og bag den ved 175 gr i ca 30-35 minutter, til den er gylden er gennembagt. Lad kagen køle af og befri den for springformen og læg den på et fad.Rør cremen sammen og fordel den på den afkølede mandelkage. Pynt med jordbær og server.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)