Mini creme brûlee…

8 kommentarer
Desserter, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Som jeg skrev i forrige indlæg, så fik vi også dessert i aften – ja jeg fejrer rigtigt, at jeg er blevet færdig med min eksamen 🙂 Valget faldt på creme brûlee som altid er populært her i huset. Jeg lavede ikke så stor en portion, så i stedet for at fylde cremen i rammekiner, bestemte jeg mig for at fylde den på nogle småbitte fine, ildfaste skåle, som min mor købte med hjem fra New York for et par år siden.
Jeg ville nemlig hellere ende ud med 10 små og fyldte skåle med mini creme brûleer end jeg ville stå med 5 rammekiner med 1/2 cm creme i bunden af hver. I øvrigt er det også min erfaring, at creme brûlee lige pludselig mætter rigtig meget og det ville jo være træls at sidde tilbage med 3 halvspiste portioner.

 

 

Cremen blev lavet på fløde, 1 vanillestang, æggeblommer og rørsukker, mere enkelt kan det vist ikke blive, og det er altså en af de lækreste desserter i verden, hvis man spørger mig.

Creme brûlee.

4 pers.

2,5 dl piskefløde
kornene af 1 vanillestang
35 gr rørsukker
1/2 dl æggeblommer – jeg brugte 1 bæger past. jeg havde stående

Rørsukker til karamelisering.

Fyld en bradepande med vand, ca. 1,5 cm op af kanten, sæt den i ovnen og tænd på 150 grader.
Kog fløden op i en gryde sammen med den tomme vanillestang. Når fløden begynder at koge tages gryden af varmen. Æggeblommer, sukker og vanillekorn piskes til en tyk æggesnaps. Den varme fløde tilsættes under kraftig piskning og derefter hældes blandingen tilbage i gryden og varmes op til ca. 65 grader under oprøring. Cremen fordeles i små ildfaste skåle eller rammekiner, og placeres forsigtigt i det varme vandbad i bradepanden. Herefter bages cremen over vandbad i ovnen i 20-25 minutter ved 150 gr til cremen har sat sig. Tag skålene op af vandbadet og lad dem køle af i køleskabet til de er iskolde.
Ved servering drysses et tyndt og jævnt lag rørsukker over hver creme brûlee og sukkeret brændes til karamel med en lille gasbrænder. Husk at man ikke kan karamellisere ret lang tid i forvejen – desserterne må max stå en time efter de er færdige, ellers begynder den sprøde karamel at blive blød og våd.

Note. Har man ikke en gasbrænder, kan man istedet placere de små skåle i en bradepande fyldt med isterninger og sætte dem under grillen i ovnen, til sukkeret karamelliserer. Pas på, det går hurtigt, så der skal holdes øje hele tiden.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Cphfoodie – De er nemlig rigtig nuttede og så synes jeg det er lækkert, at de ikke er så store og volumniøse. Så hellere spise 2 eller 3 små:-)

LaTascha
11 år siden

Kristine – Det er du nødt til. Det kan godt være den ikke er frygtelig anvendelig til andet end at brænde sukker på desserter, men det er den til gengæld også fabelagtig til:-)

LaTascha
11 år siden

Birthe – Ja, jeg havde nok på fornemmelsen, at jeg kunne ha lavet creme brûlee til dig i et ildfast fad uden problemer;-)
Det smager også bare syyyyyygt godt og jeg skal da ærligt indrømme, at der blev tømt mere end én skål pr mand:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Cphfoodie
11 år siden

Hold op hvor er de kære – 2 af dem haps!

Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
11 år siden

Ooork, savle savle. Jeg må altså have mig sådan en brænde fidus.

Newyorkerbyheart
11 år siden

Hvor er de søde de små ramakiner – og hvor ser det fabelagtig ud!.
Her i huset ville du ALDRIG stå med en halv spist portion creme Brûlée – jeg elsker den dessert – det er min favorit dessert nr. 1 😀

KH
Birthe

LaTascha
11 år siden

Nemlig;-)

Piskeriset
11 år siden

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm… 😀
(so very cute)

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)