Jeg har bagt pølsehorn og spist et par stykker til frokost i dag. Ikke de grove, sunde og “fedtfattige” pølsehorn jeg normalt bager – faktisk var der ikke skyggen af en kerne i dem. Derimod var de usunde, hvide, lette, luftige og smager skønt. De blev de bagt på hvedemel, mælk, lidt smør og creme fraiche, men det skal retfærdigvis siges, at jeg brugte nogle gode slagterpølser med en ordentlig kødprocent og de blev desuden dyppet i kvalitetsketchup fra Heinz, så et helt dårligt pølsehornsliv kan de jo ikke ha haft.

Normalt bager jeg faktisk pølsehorn på lidt blandet grov mel og hvedemel, ligesom jeg også plejer at bruge vand og olie i dejen istedet for mælk og smør. I dag var det bare lige den bløde, hvide variant der skulle til.

Hornene er lette og luftige, især hvis de får lov til at hæve i fred og jeg kan forestille mig, at de vil vække glæde på ethvert børnefødselsdagsbord. Jeg lavede kun en lille portion af 5 pølser, for så er jeg sikker på, at de bliver spist i dag. Alternativt kan de selvfølgelig fryses ligesom alt andet brød. Hvis man vil have fyld i hornene, kan man selvfølgelig også fordele lidt sennep eller ketchup på dejen inden pølsen lægges på og hornet rulles sammen.

 

 

Pølsehorn.

16 små.

15 gr gær
2 spsk vand
1 dl mælk
1 spsk creme fraiche
1/2 tsk salt
1/2 tsk sukker
250 gr hvedemel
16 små stykker pølse

Rør gæren ud i vand og mælk og tilsæt derefter creme fraiche, salt og sukker. Melet æltes ind i dejen og den efterhæver til dobbelt størrelse. Ca. 1 time. Dejen deles i 2 og hver klump rulles ud til en flad cirkel. Del hver cirkel i 8 lagkagesnit og læg et stykke pølse på den brede ende af hvert dejstykke. Rul herefter dejen omkring pølsen ved at rulle fra den brede ende af dejstykket frem mod det tynde. Læg hornene på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 30 minutter. Pensl evt. hornene med vand eller sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i 10-12 minutter til de er gyldne og gennembagte. Server gerne hornene lune med sennep og ketchup.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)