Efter det varme vejr vi har haft de sidste par uger er rabarberne for alvor kommet frem. For små 3 uger siden stod der bare nogle små grønne stængler lige over jordoverfladen og nu er de nærmest eksploderet og står med tykke grønne stængler og kæmpe blade på størrelse med opslåede paraplyer. Jeg elsker rabarber, så det er bare med at komme i gang og til dessert i aften lavede jeg en rabarbertærte med valnøddemarengs.

En egentlig tærte kan det vist ikke kaldes, faktisk er der nok nærmere tale om en kage, for dejen er våd og blød og skal smøres ud i formen, selvom udgangspunktet starter med smør smuldret i mel som i alle andre tærter. Til gengæld er dejen nem at arbejde med og i det hele taget var det en nem og hurtig kage som smagte skønt af vanille, syrlige rabarber og sød marengs med et crunch fra valnødderne. Lige en kage for mig.

Vi spiste den, mens den stadig var lun, men fra pålidelig kilde (Morten) kan jeg love, at den også er skøn kold. Man kunne godt have fået en klat vanilleis eller flødeskum til, jeg synes personligt at creme fraiche vil være lidt for syrligt til de, i forvejen, syrlige rabarber. Vi spiste nu bare kagen som sig selv, og det var ikke fordi vi manglede noget.

Rabarbertærte med valnøddemarengs.

120 gr smør
100 gr rørsukker
kornene af 1 vanillestang
1,5 tsk bagepulver
1 knsp salt
175 gr hvedemel
2 æggeblommer
4 spsk mælk

500 gr rabarber, skåret i 1 cm stykker
1 spsk rørsukker

Marengs.

3 æggehvider
175 gr sukker
100 gr valnødder, hakkede

Smørret smuldres i melet og resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres sammen – det er nemmest af bruge hænderne. Dejen smøres ud i et smurt tærtefad, ca 24 cm i diameter. Rabarberstykker fordeles på bunden og tærten bages 25-30 minutter ved 190 grader indtil massen har sat sig. Afkøl tærten let.

Æggehviderne piskes stive med halvdelen af sukkeret. Resten piskes i når hviderne er stive. Valnødderne vendes i og marengsen hældes over rabarberne. Tærten bages ved 180 grader i 20-25 minutter til marengsen er gylden.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)