Jeg er egentlig ikke specielt vild med tiramisu. Faktisk kan jeg ikke lide det, og det hænger jo nok lidt sammen med, at jeg ikke bryder mig om hverken kaffe eller desserter og kage med chokolade eller kakao i. Chokolade er skønt som plader, fyldt og varm, men andet kan jeg heller ikke gå med til. I dag har jeg til gengæld fået lavet en tiramisu som jeg var intet mindre end VILD med. Lækker, frisk, blød, cremet og uden hverken kaffe eller kakaopulver på toppen. Ren win win.

Jeg lagde ud med en pakke sprøde lady fingers, som jeg købte med hjem fra arbejde forleden aften, da ideen begyndte at tage form i mit hoved. Gnavede også lidt i et par tiloversblevne frøkenfingre mens jeg lagde tiramisu’en sammen, men de er da godt nok en kende for tørre. Heldigvis er der ikke så mange tilbage, men måske kan jeg bruge dem til at suge lidt koldskål.

De sprøde lady fingers blev vendt i et par deciliter af den rabarbersaft jeg kogte i morges. De var godt nok tørstige. Fingrene blev lagt til rette i bunden af et fad. Jeg overvejede også at portionsanrette, men det ville altså blive lidt for meget pillearbejde og så skulle jeg jo også til at knække alle kiksene.

Så var det tid til at finde resten af den rabarberkompot frem, som blev lavet samtidig med rabarbersaften. Creme skulle der også til og den blev lavet på 3 past. æggeblommer som blev pisket til en luftig æggesnaps med 1 dl sukker. Herefter blev der vendt 250 gr mascarpone i æggesnapsen og endelig 2 dl fløde pisket til skum.

Tiramisu’en blev bygget op på følgende måde : først ladyfingers i bunden, så blev halvdelen af cremen bredt ud og derefter rabarberkompoten, der var ca. 3 dl. Herefter endnu et lag ladyfingers, jeg tror jeg brugte ca. 15 fingre i alt, og så afsluttede jeg med et lag creme. Tiramisu’en blev sat på køl i små 4 timer, så den kunne nå at samle sig og creme, lady fingers og rabarberkompot kunne smelte sammen til en skærebar kage.

150 gr optøede hindbær blev blendet med 50 gr flormelis og saften af 1/2 citron, så var der topping til tiramisu’en – den så jo lidt nøgen ud, når man er vant til et tykt lag sigtet kakao.

Og så var det tid til en smagsprøve og dommen blev………..GUF!!! Det har intet med original tiramisu at gøre og alligevel er det ligesom lidt det samme pga. lady fingers og mascarpone cremen. Rabarber og hindbærsauce er perfekte ledsagere til den bløde og fede creme og de søde lady fingers. Kort sagt, tiramisu i sommerudgave. Kæresten, som i øvrigt elsker original tiramisu, var vild med denne her variant og tog flere portioner, så jeg vil ikke tøve med, at anbefale Jer at prøve denne udgave som afslutning på en hyggelig middag i løbet af sommeren 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)