Sommeren er tilsyneladende for alvor kommet til Danmark og så gælder det jo om at få masser af væske. Jeg drikker ikke så meget vin eller øl for den sags skyld, sodavand drikker jeg heller ikke ligefrem spandevis af, for jeg synes det kradser sådan i halsen og når jeg er rigtig tørstig, vil jeg også hellere have noget, jeg kan skylle ned i en fart. Vand derimod drikker jeg rigtig meget af, men det kan godt blive lidt kedeligt i længden, så jeg supplerer gerne med forskellige slags juice og frugtsaft, hjemmelavet saftevand og hyldeblomst saft.

I weekenden prøvede jeg så noget nyt, nemlig ginger beer. Med inspiration fra Kille Enna gik jeg i gang og fik fremstillet en kandefuld og selvom smagen er speciel, synes jeg også, den er sindsyg god – og det er jeg altså ikke den eneste der synes, for kanden er snart tømt, på trods af at vi blander det op med danskvand. Smagen er fuld af sødme og lidt skarphed fra den friskrevne ingefær, syre fra citroner og lime og endelig et krydret strejf fra allehånde og stjerneanis. Den slukker tørsten, er læskende og så er der altså lidt drink over den, når den bliver serveret i et fint glas og pyntet med is, mynteblade og citronskiver – jeg skal da heller ikke udelukke, at jeg kunne finde på at tilsætte lidt alkohol til den på et tidspunkt.

Ginger beer.

2 L.

150 gr. friskrevet ingefær med skind
1 øko citron, skåret i tynde skiver
3 øko lime, skåret i tynde skiver
400 gr lyst rørsukker . alm. sukker kan også bruges
100 gr honning
2 stjerneanis, brækket i mindre stykker
1 spsk hele allehånde
2 L kogende vand

Ingefær, citron og limeskiver, sukker, honning og krydderier kommes i en skål eller stor kande og det kogende vand hældes over. Rør indtil sukker og honning er opløst og dæk herefter skålen til. Afkøl drikken og lad den trække i køleskabet i 2 døgn. Sigt fyldet fra og hæld den færdige saft på flasker eller i en kande, som herefter opbevares på køl.
Drik saften som den er, hvis ikke du synes den er for stærk, eller bland den med danskvand i forholdet 1:1 og server  med isterninger, mynteblade og citron eller limeskiver.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)