Jeg kan rigtig godt lide at have et stykke stegt kylling med i madpakken, men nu er det jo ikke lige en gang om ugen, der ryger en kylling i ovnen eller på grillen og det er heller ikke altid, der er specielt mange rester, når man er 4 mennesker om at spise den, så nogle gange steger jeg mig en portion kyllingelår til madpakken.

Disse her saltede kyllingelår er skønne. De tager lidt tid at lave, faktisk skal de salte i 24 timer, men det er jo ikke sådan, at man skal sidde og glo på bimserne, mens de salter. Den praktiske arbejdstid vil jeg anslå til 10 minutter, hvis det går vildt for sig. De færdige lår er lækkert saltede i smagen og med et godt bid og sprødt skind – lige som jeg helst vil have kyllingelår. En rugbrøds klapsammen med lidt smør, lidt blandet salat eller grønsagsstænger og cherrytomater og så sådan et kyllingelår, så er min frokost reddet.

 

 

Saltede kyllingelår.

6-8 kyllingeunderlår

2 spsk groft salt

50 gr smør
Kyllingelårene kommes i en frysepose og salt drysses over. Luk for posen og massér kyllingen godt sammen med saltet. Lad kyllingen salte i køleskabet i 24 timer.
Tag kyllingen ud af posen og skyl saltet af dem. Dup dem tørre med køkkenrulle. Smelt smørret i en gryde og brun kyllingelårene heri. Når lårene er brunede lægges låget på gryden. Herefter koges lårene i smørret ved svag varme i ca 25 minutter.
Fisk lårene op af smørret og læg dem på en bageplade. Steg lårene færdige i ovnen ved 200 grader til de er gyldne og sprøde. Spis med det samme eller spis dem kolde i madpakken.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)