Når dagene bliver varme og aftenerne bliver lange og mens man venter på, at grillen skal blive varm, kan det være lækkert med lidt at snacke i. Derfor har jeg i dag lavet denne her portion nødder, som er søde, salte, krydrede og stærke. Ok, sweet chili nuts er måske nok så meget sagt, for det her er godt nok de mest djævleagtige nødder, jeg længe har smagt, men skønt smager de altså og de er meget meget vanedannende. Lige i starten smager de let salt og sødt, men så kommer kicket fra chilien – mums.

Opskriften er en amerikansk sag, som jeg griflede ned fra et blad, sidst vi var i New York, men jeg husker desværre ikke hvilket. Målene er selvfølgelig angivet i cups, ligesom mange andre af mine yndlingsopskrifter samt de opskrifter der står på må liste over fremtidige projekter, men det behøver jeg ikke hidse mig op over længere, for jeg fik også købt et sæt cup måleskeer¨, sidst vi var i New York og dem bruger jeg altså flittigt. Gider ikke det der med at omregne målene hele tiden, enten på computeren eller telefonen, så det her er godt nok en af de bedste ting, jeg havde med hjem og de bliver flittigt brugt.

Tilbage til nødderne. Jeg brugte chipotle chili, også taget med hjem fra New York – jeg forsøgte jo ligesom at give nødderne følelsen af, at de var med i en autentisk amerikansk opskrift ved at bruge både amerikanske måleskeer og amerikansk chili. En hvilken som helst anden chili pulver kan naturligvis bruges, men tjek lige hvor stærk eller mild den er. I opskriften blev der udelukkende brugt pecannødder, men jeg kan altså godt lide et lidt blandet udvalg, så jeg smed også lidt mandler og hasselnødder ned i gryden. Nødderne er som sagt let søde og følger man opskriften, skal nødderne være “texas sweet” som bladet kaldte det og så tilsættes dobbelt så meget sukker. Jeg er nu mest til let salt og sødt, lidt a la honning peanuts, så jeg nøjedes med en semi sweet udgave. Er man ikke til helt så stærke nødder, kan man nøjes med at tilsætte 1/2 eller 3/4 tsk chilipulver istedet for 1 tsk.

 

 

Og som det smarte menneske jeg nu engang er, vejede jeg sørme også alle ingredienserne, da jeg havde målt dem af, så her kommer opskriften med “rigtige” mål.

Sweet chili nuts.

200 gr blandede nødder
1 spsk smør
25 gr lyst rørsukker
1/2 spsk stødt spidskommen
1/2 tsk paprika
1/2 – 1 tsk chilipulver
4-5 spsk æblecidereddike
1-2 tsk havsalt

Smelt smørret i en gryde og tilsæt nødderne. Rør rundt til nødderne er let ristede, 3-5 minutter. Tilsæt rørsukker og lad det karamellisere under omrøring. Vær tålmodig, det kan tage lidt tid inden sukkeret smelter til karamel. Tilsæt spidskommen, paprika og chilipulver og rør rundt. Hæld eddike ved og rør godt rundt. Når eddiken er fordampet fordeles nødderne i et lag på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen ved 175 grader i 3-5 minutter. Tag nødderne ud, vent et par minutter og skil derefter hurtigt nødderne af med et par gafler eller fingrene hvis man er hardcore:-)
Lad nødderne køle helt af inden de kommes i en lufttæt bøtte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)