Som skrevet i forrige indlæg, så blev der også serveret lidt konfekt til julemiddagen i lørdags. Det var ikke noget særligt eller mange forskellige slags, men da jeg både havde en rest marcipan, en mini flaske med baileys og masser af mørk chokolade til at overtrække med, så kunne jeg altså ikke lade være med at lave en portion baileyskugler. De er nemme at lave, skal bare trilles til små runde kugler og derpå overtrækkes og de vækker altid lykke. Også selvom det ikke er jul.

Marcipan æltes med baileys. Det er lidt svært at sætte mængder på, men jeg havde ca. 1/2 rulle marcipan, altså 250 gr og så brugte jeg nok 2/3 flaske mini baileys. Jeg plejer at ælte marcipanen i hænderne og når den ikke kan trække mere, altså når den begynder at klistre, stopper jeg, så jeg stadig kan trille kugler at marcipanen, uden at det hele splatter. Jeg synes ikke kuglerne smager spor “sprittede” på trods af alkoholen, men der er jo også så lidt i og så er baileys jo heller ikke noget af det vildeste. På trods af, at jeg ikke bryder mig specielt meget om baileys, kan jeg i hvert fald godt lide disse her.

Kuglerne blev overtrukket med god, mørk chokolade. Baileys gør marcipanen sød og giver den en let karamel-fløde smag, så jeg foretrækker at bruge en god, bitter chokolade, men er man til det søde kan man sagtens bruge fløde eller hvid chokolade. Portionen gav ca. 30 kugler som alle blev spist lørdag aften, så det passede jo helt perfekt. Havde det været til julekonfekt havde jeg nok valgt at fordoble portionen, for ellers ville dåsen nok være tom inden 2. søndag i advent.

Baileyskugler.

Ca. 30 stk.

250 gr marcipan.
2/3 mini flaske baileyslikør (mini flaske på 50 ml.)
god mørk chokolade til overtræk

Ælt marcipan godt med baileys til den ikke kan trække mere væde. Tril marcipanen til kugler på størrelse med en lille hasselnød. Smelt chokoladen over vandbad eller i microovnen og overtræk kuglerne. Lad kuglerne stivne og opbevar dem i en dåse.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)