Baileyskugler med chokoladeovertræk…

8 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Som skrevet i forrige indlæg, så blev der også serveret lidt konfekt til julemiddagen i lørdags. Det var ikke noget særligt eller mange forskellige slags, men da jeg både havde en rest marcipan, en mini flaske med baileys og masser af mørk chokolade til at overtrække med, så kunne jeg altså ikke lade være med at lave en portion baileyskugler. De er nemme at lave, skal bare trilles til små runde kugler og derpå overtrækkes og de vækker altid lykke. Også selvom det ikke er jul.

Marcipan æltes med baileys. Det er lidt svært at sætte mængder på, men jeg havde ca. 1/2 rulle marcipan, altså 250 gr og så brugte jeg nok 2/3 flaske mini baileys. Jeg plejer at ælte marcipanen i hænderne og når den ikke kan trække mere, altså når den begynder at klistre, stopper jeg, så jeg stadig kan trille kugler at marcipanen, uden at det hele splatter. Jeg synes ikke kuglerne smager spor “sprittede” på trods af alkoholen, men der er jo også så lidt i og så er baileys jo heller ikke noget af det vildeste. På trods af, at jeg ikke bryder mig specielt meget om baileys, kan jeg i hvert fald godt lide disse her.

Kuglerne blev overtrukket med god, mørk chokolade. Baileys gør marcipanen sød og giver den en let karamel-fløde smag, så jeg foretrækker at bruge en god, bitter chokolade, men er man til det søde kan man sagtens bruge fløde eller hvid chokolade. Portionen gav ca. 30 kugler som alle blev spist lørdag aften, så det passede jo helt perfekt. Havde det været til julekonfekt havde jeg nok valgt at fordoble portionen, for ellers ville dåsen nok være tom inden 2. søndag i advent.

Baileyskugler.

Ca. 30 stk.

250 gr marcipan.
2/3 mini flaske baileyslikør (mini flaske på 50 ml.)
god mørk chokolade til overtræk

Ælt marcipan godt med baileys til den ikke kan trække mere væde. Tril marcipanen til kugler på størrelse med en lille hasselnød. Smelt chokoladen over vandbad eller i microovnen og overtræk kuglerne. Lad kuglerne stivne og opbevar dem i en dåse.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Gsus-Sister – Jeg ved desværre ikke hvor du kan købe sådan en seperat, men evt. i en specialforretning som fx Kunst og Køkkentøj eller Specialkøbmanden. Min fulgte med min chokoladesmelter og det er egentlig ikke noget særligt, men bare en lille "fjeder" på en pind. Så lægger man marcipankuglen i fjederen og dypper det hele i chokoladen. Den overskydende chokolade løber ud mellem revnerne i fjederen og så vender man kuglen over på bagepapir bagefter.

Held og lykke med jagten:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Gsus-Sistar
11 år siden

Ihh, de ser vel nok skønne ud.. Hvad er det for en smart lille "dims" du har, og ved du måske hvor man finder sådan en?

Mange hilsner Susanne

LaTascha
11 år siden

Gitte – Det er en skøn kombination og så er de så nemme at lave, at man næsten tror det er løgn:-)

Gitte
11 år siden

Nej hvor ser de lækkere ud og marcipan med Bailey lyder som en rigtig god kombination.

LaTascha
11 år siden

Marianne – Det er de også, de kan kun anbefales:-)

Selv hygge fra

Anne.

Kager skal der til
11 år siden

Ummm de både ser og lyder ret så mums !!!

Hyggehygge
Marianne

LaTascha
11 år siden

Marlene – Det er faktisk lidt et tilfælde, at chokoladen lægger sig sådan øverst på kuglerne. Jeg har nemlig sådan en dims til at dyppe kuglerne i chokoladen med – med en lille spiral ude for enden til at lægge marcipankuglen i, når den dyppes. Når så den dyppede kugle lægges på bagepapir kommer der et mønster fra spiralen.

Mange hilsner fra

Anne.

Malene uden "R"
11 år siden

Mums! De ser gode ud 🙂 Hvordan laver du dem så fine med chokoladen?

/Malene – Den Nysgerrige Muffin

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)