Så er det weekend og det syntes jeg skulle fejres med lidt kage. I skålen lå der et par bananer, som forberedte sig på at “gå over på den anden side” til de evige bananmarker. Det fik jeg forpuret, for lynhurtigt bestemte jeg mig for at bage bananmuffins.

Jeg kan godt lide banankage, men nogle gange synes jeg også, det kan være lidt kedeligt. Der skal gerne lidt crunch til al den bløde kage, så jeg kom 2 håndfulde grofthakkede valnødder i dejen og mens jeg stod og overvejede, om jeg skulle komme lidt smeltet chokolade på de færdige muffins, kom jeg i tanker om en af de flasker dulce de leche, som vi har stående i skabet.

Den ide kunne jeg ikke bare sådan slippe, så det blev i stedet til bananmuffins med valnødder og karamel i midten – og det er altså en succes, skulle jeg hilse og sige fra kæresten, som allerede har spist 2 her inden aftensmaden. Dulce de leche’en bliver ligesom “trukket rundt” i muffinen under bagningen, så udover en lækker karamelkerne i midten af kagen er der også spor af karamel, som er trukket op gennem toppen og løbet ned af siderne – det er så lækkert. Jeg tror, vi har en vinder!!!

 

 

Bananmuffins med valnødder og karamel.

225 gr hvedemel
1/2 spsk bagepulver
1 æg
100 gr rørsukker
kornene af 1 vanillestang
1 knsp salt
2 dl mælk
1/4 dl olie
2 mosede bananer
50-75 gr valnødder, grofthakkede
dulce de leche eller anden tyk karamelsauce

Sigt mel og bagepulver sammen. Rør æg, sukker, vanillekorn, salt, mælk og olie sammen i en skål. Tilsæt mel og bagepulver og rør det godt sammen. Rør de mosede bananer og valnødderne i dejen.
Fordel halvdelen af dejen i 12 store muffinforme. Kom en god klat dulce de leche eller karamelsauce i hver muffin. Fordel resten af dejen over karamellen og bag muffinsene i 20 minutter ved 200 grader, til de er flot hævede og gyldne og karamellen er løbet lidt ned over siderne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)