Jeg havde lyst til at bage lidt i går, så da jeg alligevel havde gang i ovnen, mens jeg lavede tuna melts til frokost, lavede jeg en pladefuld cookies med kokos og honning, som jeg havde spottet hos Bitten. Det tog under 5 minutter at lave dejen til kagerne, hvilket lige passede med, at ovnen blev varm nok og mens mine tuna melts gratinerede, formede jeg kagerne.

Efter frokost fik jeg så en velfortjent (jeg havde støvsuget hele huset, tørret støv af, sat 2 maskiner vasketøj over, hængt det ud og skiftet sengetøj) kop te og en lun cookie. Konsistensen er lækker og sej. Sødmen fra honningen er god og smager fint igennem, men jeg kunne ikke rigtigt smage kokos, så næste gang kommer jeg nok enten lidt mere i eller sparer lidt på honningen. Til gengæld er kagerne fedtfattige – der kom kun 2 spsk vegetabilsk olie i – se venligst bort fra sukkerindholdet. Alt i alt en hurtig og lækker cookie, når kagetrangen melder sig og så passer den perfekt til en kop varm te.

Cookies med kokos og honning.

12 stk.

150 gr mel
25 gr brun farin
50 gr rørsukker
2 spsk honning
2 spsk olie (ikke olivenolie)
1 æg
50 gr kokosflager eller kokosmel

Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen. Tilsidst æltes dejen med hænderne til en fast kugle. Del dejen i 12 mindre kugler og læg dem på bagepladen. Tryk hver kugle flad med en spiseske dyppet i vand – kagerne flyder ikke ret meget ud af sig selv. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder.

I går fik vi samlet stort set alle skabene til vores køkken. Opvaskemaskinen bliver leveret i dag og vi har langt om længe fundet en emhætte vi kan lide, så den bliver også bestilt i dag. Dermed er alle hårde hvidevarer på plads og leveret, lige med undtagelse af emhætten. Nu mangler der godt nok ikke meget. Vi er så småt begyndt at vaske gulve og lukke af ind til de rum som er så færdige, at de kun mangler møbler og lign. Til sidst tror jeg, vi får fat i en kæmpe stor industristøvsuger og giver hele hytten en ordenlig omgang. Sådan et helt års bygge og nedrivningsstøv ligger ret tungt.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)