Det regner og det har det faktisk efterhånden gjort nonstop i 2 dage. Jeg kan godt lide regn, så jeg hygger indendørs med en pind i brændeovnen, varm the på kanden og tændte stearinlys. Og så er der jo også lige den fordel ved regn, at regnvejr er bagevejr!

Jeg har lige hevet en plade durumboller ud af ovnen. Inspirationen kommer fra en kogebog, jeg lånte med hjem fra biblioteket for et par måneder siden, fra Cofoco i København. Der er mange fine og lækre ting i den, så der kommer garanteret flere opskrifter hen af vejen.
Disse her boller er nemme at lave, der er stort set ingen æltning og selvom de er noget tid undervejs, går det meste af tiden altså med hævningen af dejen.

Ifølge opskriften, så skal dejen æltes sammen og derpå formes bollerne og lægges på en bageplade, som sættes i køleskabet i minimum 5 timer og gerne til dagen efter. Altså det er ikke fordi, vi har et specielt lille køleskab, men jeg har omvendt heller ikke et køleskab, hvor der kan gå en bageplade ind, hvis det vel at mærke stadig skal kunne lade sig gøre at lukke lågen. Jeg valgte derfor i stedet at drysse rigeligt med mel på et skærebræt og lægge bollerne herpå, inden de røg i køleskabet. Efter hævningen løftede jeg forsigtigt bollerne over på bagepladen og det fungerede udemærket.

 

 

De færdige boller er små himmerrigs mundfulde, hvis man kan tale sådan om noget, der ikke er kage. Bløde, seje og sprøde på én gang. De er saftige og kan sagtens spises helt for sig selv uden nogen former for pålæg til. De kan også bruges som madbrød og endelig smager de skønt med en skive ost til et krus varm the på en regnvejsdag, skulle jeg hilse og sige.

Durumboller fra Cofoco.

8-10 stk.

100 gr durumhvede
100 gr hvedemel
1 dl kærnemælk
1 dl koldt vand
10 gr gær
1 spsk havsalt
1 tsk rørsukker
1 spsk olivenolie

Olie til pensling og ekstra durumhvede til at drysse bollerne med.

Udblød gæren i det kolde vand, tilsæt de resterende ingredienser og ælt dejen i ca. 10 minutter. Form bollerne, læg dem på et skærebrædt drysset med mel og lad dem hæve på køl, minimum 5 timer, men gerne natten over.
Løft bollerne forsigtigt over på en bageplade og lad dem hæve 1 time ved stuetemperatur. Pensl med olivenolie og drys evt. med lidt ekstra durumhvede. Bag bollerne ved 250 gr i 8-10 minutter.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)