Hjemmelavede karameller…

23 kommentarer
Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften
 Det regner stadig, dog ikke hele tiden i dag, kun en byge i ny og næ, men nok til at det hverken er varmt eller tørt nok til at sidde udenfor og nyde sommeren. Da jeg havde siddet ved vinduet og kigget ud længe nok, gav jeg mig til at koge en portion karameller. De var færdigafkølede og kunne skæres ud her ved 16-tiden og nu er jeg lige blevet færdig med at pakke dem i cellofan.

Fint ser det jo ud med sådan et glas med hjemmelavede karameller i, så jeg tror da godt, at de kunne gå hen og være en del af de spiselige julegaver i år – altså ikke denne her portion, for den er vist spist indenfor få dage, men en ny.

 

 

Opskriften er den samme, som jeg brugte, da jeg kogte karameller til jul. Den er lavet på kondenseret mælk og kræver hverken sukkertermometer eller karamelprøve. Karamellerne koges lige ud ad landevejen og hvis man ellers følger opskriften, kan det næsten ikke gå galt. Jeg lavede helt almindelige karameller i dag, men hvis man bryder sig om det, kan man overtrække dem med chokolade. Chokoladen kan man så igen drysse med lidt mandler, pistacienødder, frysetørrede bær eller måske havsalt, hvis man er til kombinationen af salt og sødt. Man kan desuden tilsætte lakridspulver eller kakaopulver til karamelmassen og dermed lave hhv. lakrids og chokoladekarameller, så der er rigtig mange muligheder – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Karameller.

1 ds. kondenseret mælk

120 gr smør

2 spsk honning

150 gr sukker

Alle ingredienserne kommes i en gryde og smeltes langsomt over svag varme og konstant omrøring til sukkeret er smeltet. Herefter skrues op for varmen og der røres konstant i 10-15 minutter til karamelmassen har fået en mørkere farve – herefter tilsættes evt. fyld eller smag til karamellen, inden massen hældes i en firkantet form beklædt med bagepapir. Sæt massen på køl i minimum 4 timer og skær herefter karamellerne ud med en skarp kniv.

Hvis ikke karamellerne skal overtrækkes med chokolade eller lignende, så kan de evt. pakkes enkeltvis i cellofan.

23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Newyorkerbyheart
11 år siden

Du fornemmer helt RIGTIGT!! 😀

KH
Birthe

LaTascha
11 år siden

Sacha – Jep det er mig. Alt for meget tid til at gå i køkkenet, når der er alt for meget regn til at ligge i haven:-)

Smid dem endelig på listen – folk er vilde med dem og bliver så glade:-)

LaTascha
11 år siden

Birthe – Fornemmer jeg du ikke ville sige nej til hjemmelavede værtindegaver;-)

Kærlig hilsen

Anne.

Sacha
11 år siden

Det kan ikke blive ved… friste mig med opskrifter der skal prøves.

Om ikke andet så kunne det ske at jeg skulle smide det på listen over hjemmelavede gaver til familien 😉

Newyorkerbyheart
11 år siden

Jeg må vist snart invitere dig igen 😉

KH
Birthe

LaTascha
11 år siden

Hanne – Altså de bliver jo skåret ud direkte fra køleskabet, når de er helt kolde, men derudover koger jeg dem også lidt længere tid end opskriften siger. Jeg tror jeg er helt oppe på mellem 15 og 18 minutter i forhold til opskriftens 10 minutter. På den måde bliver de ikke så bløde og behøver ikke overtrækkes for at holde faconen. Og så er en god, ond kniv jo aldrig at foragte:-)

Annette jørgensen
4 år siden
Svar  LaTascha

Må jeg spørge noget syntes mine er lidt hårde lidt hen ad bolsjer skulle de have haft mindre tid???

Hanne's verden
11 år siden

Guf! Og hvor ser de flotte ud. Har du et trick til, hvordan du får dem skåret så pænt ud?

Janie joelle
7 år siden

Når jeg jeg klikker på Her som du skriver opskriften ligger på, kommer jeg ind på praliner..har nu kørt det hele igennem og finder ingen opskrift på karameller af kondenceret mælk..æv

Carina N
7 år siden

Vi har lige afprøvet opskriften herhjemme. Fantastisk lækre karameller og hvor var det nemt. TAK for en god opskrift 🙂

Marie
7 år siden

Hej, jeg har købt kondenseret mælk der allerede er karamelliseret, kan man godt bruge det til at lave karameller af? 🙂

Isabel Gantriis
2 år siden

Mine karameller bliver ikke gode 😔
Har nu prøvet 2 gange og de bliver ikke lækre i konsistensen, men smuldrer i munden.
Hvad gør jeg forkert?😫

Isabel Gantriis
2 år siden

Jeg har brugt kondenseret mælk.
Og har virkelig ikke kogt den længe.
Jeg må bare indse at det er bedre med fløde 👎🏻

Isabel Gantriis
2 år siden

Nu tror jeg alligevel jeg knækkede koden👍🏻
3. Gang var vidst lykkens gang🤩

brian
1 år siden

hvor længe er holdbarheden på disse snacks?

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)