Det regner stadig, dog ikke hele tiden i dag, kun en byge i ny og næ, men nok til at det hverken er varmt eller tørt nok til at sidde udenfor og nyde sommeren. Da jeg havde siddet ved vinduet og kigget ud længe nok, gav jeg mig til at koge en portion karameller. De var færdigafkølede og kunne skæres ud her ved 16-tiden og nu er jeg lige blevet færdig med at pakke dem i cellofan.

Fint ser det jo ud med sådan et glas med hjemmelavede karameller i, så jeg tror da godt, at de kunne gå hen og være en del af de spiselige julegaver i år – altså ikke denne her portion, for den er vist spist indenfor få dage, men en ny.

 

 

Opskriften er den samme, som jeg brugte, da jeg kogte karameller til jul. Den er lavet på kondenseret mælk og kræver hverken sukkertermometer eller karamelprøve. Karamellerne koges lige ud ad landevejen og hvis man ellers følger opskriften, kan det næsten ikke gå galt. Jeg lavede helt almindelige karameller i dag, men hvis man bryder sig om det, kan man overtrække dem med chokolade. Chokoladen kan man så igen drysse med lidt mandler, pistacienødder, frysetørrede bær eller måske havsalt, hvis man er til kombinationen af salt og sødt. Man kan desuden tilsætte lakridspulver eller kakaopulver til karamelmassen og dermed lave hhv. lakrids og chokoladekarameller, så der er rigtig mange muligheder – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Karameller.

1 ds. kondenseret mælk

120 gr smør

2 spsk honning

150 gr sukker

Alle ingredienserne kommes i en gryde og smeltes langsomt over svag varme og konstant omrøring til sukkeret er smeltet. Herefter skrues op for varmen og der røres konstant i 10-15 minutter til karamelmassen har fået en mørkere farve – herefter tilsættes evt. fyld eller smag til karamellen, inden massen hældes i en firkantet form beklædt med bagepapir. Sæt massen på køl i minimum 4 timer og skær herefter karamellerne ud med en skarp kniv.

Hvis ikke karamellerne skal overtrækkes med chokolade eller lignende, så kan de evt. pakkes enkeltvis i cellofan.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)