Indbagte tigerrejer med hvidløgs-persille smør…

14 kommentarer
Forretter, Ideer til studentermad, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Snacks
Gå direkte til opskriften

For nogle år siden så jeg en opskrift på indbagte rejer og dem har jeg egentlig været interesseret i lige siden og har faktisk også villet lave dem, men det er altså ikke blev til noget før nu. I går købte jeg derfor en pakke rå tigerrejer og en pakke butterdej med hjem og så gik jeg ellers igang.

Den sorte tarm i rejerne var fjernet på forhånd, men hvis den stadig sidder der, skal den fjernes. Rejerne skæres næsten helt igennem i ryggen, der smøres lidt hvidløgs-persille smør i snittet og rejen lukkes igen. Derefter rulles en tynd strimmel butterdej om rejen, og de pensles med lidt æggeblomme, inden de kommes i ovnen. Imens rejerne bages i ovnen røres en dip sammen og rejerne anrettes direkte fra ovnen på små tallerkner med dippen i små skåle.

Og så kunne jeg ellers score billige points hos Morten, der nød hver en bid og roste rejerne i skyhøje vendinger. Rejerne er perfekte som en lille appetizer eller forret, men kan også sagtens serveres som snacks til en drink eller et glas vin inden maden. Husk servietter, hvis rejerne serveres som snacks, for de kan godt være lidt fedtede.

Jeg havde beregnet 5 rejer til os hver og det var helt perfekt – vi kunne nok ikke have spist mange flere, for selvom kombinationen af butterdej, rejer, hvidløgs-persille smør og dip er lækker, så tror jeg, det bliver for meget, hvis man skal spise ret mange flere. Jeg ville beregne ca. 5 styk pr person som forret og 2-3 pr. pers. hvis de skulle fungere som en snack til en velkomstdrink inden maden.

Indbagte tigerrejer med hvidløgs-persille smør.

3-4 pers.

15-20 rå tigerrejer
2 spsk blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1 spsk friskhakket persille
1/2 rulle butterdej
sammenpisket æg til pensling

Dip.

3 spsk græsk yoghurt 2 %
1 spsk sød chilisauce
1 spsk friskpresset citronsaft
1/2 tsk chilipulver
salt, peber og sukker efter smag

Dup rejerne tørre. Rør smør, hvidløg og persille sammen til hvidløgssmør. Skær rejerne næsten igennem i ryggen, så de kan åbnes. Fyld lidt smør i hver reje og luk dem sammen om smørret. Skær butterdejen i tynde strimler, 1-1,5 cm brede og 15 cm lange. Rul butterdejen rundt om rejerne, så smørret lukkes inde – start ved hovedet og slut ved halen og lad halestykket sidde udenfor. Læg rejerne på en bageplade, pensl med sammenpisket æg og bag rejerne ved 175 grader i ca. 15 minutter. Imens røres ingredienserne til dippen sammen og den serveres til de varme rejer.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Piskeriset – Det er de nemlig og så ser de ud som om man har brugt rigtig lang tid på dem, når man serverer dem:-)

LaTascha
11 år siden

Kristine – De er også super lækre og så er det faktisk ret hyggeligt at lave dem – sådan at stå og sno butterdejsstrimlerne rundt om rejerne:-)

Og velbekomme:-)

Piskeriset
11 år siden

De er da supercute – rigtig fin forretshapser 🙂

Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
11 år siden

orrrrh Anneeeeee! Hvor ser de bare hammer lækre ud de rejer. GOSH ALTSÅ!

Du forstår da lige og sætte mit mundvand i løb. Dem må jeg så absolut have afprøvet en dag. Dejlig sommerret 🙂 Endnu en til samlingen, tak 🙂

LaTascha
11 år siden

Xenia – Det er altså også rigtig rigtig godt helt uden anledning;-)

LaTascha
11 år siden

Malou – det var da en god ide med filodej, så bliver det i hvert fald knap så fedtet – det vil jeg lige huske:-)

Xenia
11 år siden

Mmmm, lækkert. Dem må jeg lige huske på næste gang jeg har en anledning til at lave forret eller lignende 🙂

Malou Klidmoster
11 år siden

Uhm, sikke en lækker happer – tror også det ville være godt med filodej. Det skal prøves 🙂

LaTascha
11 år siden

Birthe – Det skal jeg huske til næste gang vi skal have tapas. Jeg bagte faktisk snegle med oliventapanade af resten af dejen, for jeg havde en rest tapanade stående i et glas i køleskabet, så det var næsten et mini mini tapasbord jeg lavede;-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
11 år siden

De er også er stort hit her i huset, de er SÅ lækre!! 🙂 Også gode som del af et tapasbord……

KH
Birthe

LaTascha
11 år siden

Ungersvenden – Jeg lover dig, det er det vildeste guf. Selv på en regnvejrs aften er det lige før du kan høre fuglefløjt og se solnedgange med sådan en portion på tallerknen:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Ungersvenden
11 år siden

Hej

Åh gud, hvor ser det bare godt ud!

De rejer der, et glas kold hvidvin, en terrasse, en lun sommeraften og en smuk solnedgang – så bliver det vist ikke bedre!

– Ungersvenden

Bettina Jensen
8 år siden

Hej Hej.
Måske et dumt spørgsmål, men spørger alligevel.
Rå tigerrejer, de er sorte, skal de koges eller blot fyldes når de er sorte? Og så bliver de rødlige? Eller?
Mvh Bettina

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)