“Ingen jul uden overraskelse” – ifølge Jesper Fårekylling og ingen sommer uden hjemmelavet jordbærtærte. I år med et lille twist. Jeg har nemlig valgt at tilføje lidt gelé, smagt til med koncentreret hyldeblomstsaft, og det går altså rigtig rigtig godt til jordbær, hvis man spørger mig 🙂

Der er ikke de store nyskabelser over selve jordbærtærten, det er den samme opskrift, som jeg plejer at bruge og den ligger her.

 

 

Geléen lavede jeg med 1 blad husblas og 3/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft. Ønsker man en større portion gele, så brug 2 blade til 1,5 dl saft osv osv… Husblassen blev sat i blød i iskoldt vand i 10 minutter, hvorefter vandet blev knuget af og husblassen kom i en lille skål sammen med hyldeblomstsaft. Det hele kom i microovnen i ca. 30 sekunder, til husblassen var smeltet. Der røres lidt rundt i den varme gele for at sikre, at al husblassen er smeltet. Det kan godt få den til at skumme lidt, men det er bare luftbobler og de forsvinder, når geléen fordeles på kagen. Pensl den varme gelé på jordbærtærten med en bagepensel. Det tager ikke så lang tid for geleen at stivne, men beregn alligevel ca. 30 minutter, for at være på den sikre side. Server kagen afkølet og nyd den 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)