Jordbærtærte med hyldeblomstgelé…

6 kommentarer
Kager, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

“Ingen jul uden overraskelse” – ifølge Jesper Fårekylling og ingen sommer uden hjemmelavet jordbærtærte. I år med et lille twist. Jeg har nemlig valgt at tilføje lidt gelé, smagt til med koncentreret hyldeblomstsaft, og det går altså rigtig rigtig godt til jordbær, hvis man spørger mig 🙂

Der er ikke de store nyskabelser over selve jordbærtærten, det er den samme opskrift, som jeg plejer at bruge og den ligger her.

 

 

Geléen lavede jeg med 1 blad husblas og 3/4 dl koncentreret hyldeblomstsaft. Ønsker man en større portion gele, så brug 2 blade til 1,5 dl saft osv osv… Husblassen blev sat i blød i iskoldt vand i 10 minutter, hvorefter vandet blev knuget af og husblassen kom i en lille skål sammen med hyldeblomstsaft. Det hele kom i microovnen i ca. 30 sekunder, til husblassen var smeltet. Der røres lidt rundt i den varme gele for at sikre, at al husblassen er smeltet. Det kan godt få den til at skumme lidt, men det er bare luftbobler og de forsvinder, når geléen fordeles på kagen. Pensl den varme gelé på jordbærtærten med en bagepensel. Det tager ikke så lang tid for geleen at stivne, men beregn alligevel ca. 30 minutter, for at være på den sikre side. Server kagen afkølet og nyd den 🙂

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Birthe – Det er det nemlig. Især når det er med danske jordbær:-)

Kærlig hilsen

Anne.

LaTascha
11 år siden

Malou – Det lyder ellers også godt. De der Malling og Schmidt, de ved eller hvad det drejer sig om – så det er da lidt blæret, hvis min metode måske er bedre, selvom den nok ikke er helt så "stylet" som deres:-)

Newyorkerbyheart
11 år siden

Uhmm, mums, det ser godt ud!! Jordbærtærte er ALTID et hit 🙂

KH
Birthe

Malou Klidmoster
11 år siden

Uhm, jordbær med hyldeblomst er bare en superlækker kombi. Fik en jordbærkage med hyldeblomstgelé på Malling & Schmidt for ikke så længe siden. Men der var geleen lavet som et tyndt ark det var lagt på – og det smagte ikke ret meget af hyldeblomst. JEg tror helt bestemt at din måde er bedre 😉

LaTascha
11 år siden

Mademoiselle Black – Nemlig:-) Det smager skønt…

Mademoiselle Black
11 år siden

Uhmm.. Hyldeblomst og jordbær i en kage 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)