Jeg er ret vild med kokosmakroner. Kombinationen af kokos og chokolade, den sprøde skal og den saftige midte er uovertruffen og så tager det jo ingen tid at bage dem, så de står rimelig tit på programmet herhjemme.

Dog er det første gang jeg har bagt dem på amerikansk kokosmel, som er lysår bedre end det tørre rasp, der går under betegnelsen kokosmel i Danmark. Amerikansk kokosmel er groftrevet i store, saftige flager og så ligner det lidt revet ost. Jeg havde én pakke med hjem, den første gang vi var i New York og sidste gang vi var derovre, præsterede jeg at få plads til 4 pakker i kufferten. Det saftige og bløde kokosmel gør altså lige noget for kagerne, som almindeligt kokosmel ikke helt kan.

Desværre har jeg kun set det i USA, men jeg kunne måske forestille mig, at de kunne have noget lignende i England. Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at hvis nogen har fundet noget lignende herhjemme, så er jeg lutter øre.

Selvom man nu ikke lige kan skaffe amerikansk kokosmel, så synes jeg absolut stadig, det er værd at bage disse kokosmakroner. Marcipanen gør, at de stadig bliver lækre og svampede og det er absolut min bedste opskrift på kokosmakroner, som jeg har finpudset i årenes løb. Jeg puttede lidt mere mel i denne portion og brugte kun 1 æg, da kokosmelet jo var lidt mere vådt og svampet, men ellers gjorde jeg bare som jeg plejer.

 

 

Kokosmakroner.

16 stk.

150 gr revet marcipan
250 gr sukker
250 gr kokosmel
3/4 spsk hvedemel (jeg brugte nærmere 2-3 spsk)
2 æg (jeg brugte kun 1)

Smeltet chokolade til at dyppe makronerne i.

Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dem sammen til en klistret masse – det gøres nemmest med hænderne, men en elmikser kan også bruges.
Tril kugler af dejen på størrelse med store valnødder. Jeg kan godt lide, at mine kokosmakroner er ret store og ikke lige til at snuppe i én bid, men hvorvidt man ønsker større eller mindre kokosmakroner står jo enhver frit for.
Bag kokosmakronerne ved 200 gr i 10-12 minutter til de er gyldne og lækre. Lad dem køle på pladen, inden de flyttes over på en rist, ellers kan man risikere, at den varme kokosmasse falder fra hinanden. Lad kokosmakronerne køle helt af på risten, inden bunden dyppes i smeltet, mørk chokolade. Lad chokoladen stivne og opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)