Mexicansk lasagne…

4 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Mexicansk mad, Oksekød, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

I går skulle aftensmaden være nem og hurtig. Jeg havde noget hakket oksekød at være kreativ med og allerede der, skal man jo til at tænke for ikke at ryge i de sædvanlige “hakket oksekøds fælder”.

Jeg tænkte først på lasagne (som om det ikke var at hoppe i hakket oksekødsfælde nummer 1), men fik i stedet øje på en pakke grove tortillapandekager, 1 stort glas salsa og et brev taco krydderi i skabet. Så var grobunden ligesom lagt for en gang mexicansk, men jeg ville gerne lave det lidt anderledes end de sædvanlige pandekager med fyld. Og mens jeg gik i gang med at peppe kødsaucen op med lidt løg, peberfrugt, tomatbåde og majskerner, så hele ansvaret for at gøre maden interessant ikke skulle ligge 100 % på det lille, uskyldige brev tacokrydderis skuldre, dukkede ideen til denne her lasagne op.

 

 

Nemt, hurtigt og ligetil. Og så smagte den så absolut af en gentagelse indenfor overskuelig fremtid. Den samlede arbejdstid med bruning af kød, snitning af grønsager og opbygning af lasagnen er under 30 minutter og resultatet fik i hvert fald kærestens tænder til at løbe i vand. Lasagnen var let krydret og fik også lige et lille skud chilipulver for at give et kick. Hvis man er børneven eller ikke bryder sig om mad med ild i, så udelader man bare chilien.

Mexicansk lasagne.

ca. 400 gr oksekød
olie
2 løg, grofthakkede
2 peberfrugter, skåret i tern
2 tomater i grove stykker
løse majs
1 stort glas tacosauce
1 brev tacomix
chilipulver efter smag
revet ost
8 små, grove tortillapandekager

Brun kødet i olien og tilsæt herefter grønsagerne og tacosaucen. Lad det snurrer 5-10 minutter og tilsæt tacomix og evt. chilipulver. Tag gryden af varmen. Fordel tortillapandekager i bunden af et ildfast fad – klip dem evt. til så de passer. Fordel kødsauce og revet ost på pandekagerne og læg endnu et lag pandekage. Forsæt til pandekager, kødsauce og ost er brugt op – slut med et lag kødsauce og drys revet ost øverst.
Bag lasagnen i ca. 20 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og gylden. Server lasagnen med salat og guacamole.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Juhl-Madsen – Det kan den nemlig;-) Det var godt du fik smagt den selvom du ikke var mere sulten;-)

Juhl-Madsen
11 år siden

Lasagnen kan anbefales 😉

Carina Vedelsted
4 år siden

Hvor meget er der i et stort glas tacosauce?
Sidder og bliver i tvivl om det er et stort glas tacosauce vi plejer at købe..

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)