Rabarberkage med crumble og mandler…

12 kommentarer
Kager, Opskrifter, Rabarber opskrifter
Gå direkte til opskriften

Nu har den værste rabarberstorm jo lagt sig, men selvom de ikke er big news længere, så smager de jo stadigvæk godt. Jeg har sommetider læst, at man helst skal spise rabarber inden Sankt Hans, for der er der ikke så meget syre i dem som senere på sæsonen – I ved det der ligesom giver pels på tænderne, når man bider i en rabarber. Jeg har endnu ikke rigtig oplevet, at det har været ubehageligt at spise rabarber efter Sankt Hans, så jeg bruger dem flittigt endnu og jo flere jeg plukker, jo flere nye skyder der frem i bedet. Men vil man være helt sikker på at undgå pels på bisserne, kan man købe non oxal syre i supermarkederne – det står ved siden af citronsyren, som i øvrigt har været kronisk udsolgt siden hyldeblomstjagten gik ind.

Denne her kage er nem at gå til og kræver ikke alt for meget arbejde. Den smager skønt, når den bliver serveret lun med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis, men kan også sagtens serveres kold og så kan den både gå til dessert og kaffe. Ren win win…

Rabarberkage med mandler.

250 gr rabarber i små stykker
100 gr sukker
1 vanillestang – skrab kornene ud og gem den tomme vanillestang
175 gr smør
175 gr sukker
2 tsk bagepulver
175 gr hvedemel
3 æg

Smuldredej.

100 gr hvedemel
100 gr sukker
100 gr smør
50 gr mandler, smuttede og grofthakkede

Bland rabarberstykker, sukker og den tomme vanillestang i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 200 grader varmluft, til rabarberne er lige netop møre.

Imens piskes smør, sukker og vanillekorn lyst og skummende. Pisk æggene i dejen et ad gangen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det forsigtigt i dejen. Fordel dejen i et ildfast fad foret med bagepapir (ca 20 x 30 cm). Kassér den tomme vanillestang fra de bagte rabarber, dræn rabarberne for væde og fordel rabarberne over dejen i fadet.
Bland hvedemel og sukker til smuldredejen sammen og smuldr smørret heri. Tilsæt mandlerne og fordel blandingen ovenpå rabarberne. Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca 45 minutter eller til låget er gyldent og kagen er gennembagt. Tjek evt ved at stikke et lille træspyd i midten af kagen – sidder der ikke dej på pinden, er kagen færdige. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Gitte – Jeg ved ikke om du umiddelbart har gjort noget forkert. Min smuldredej var også tør, men det er meningen. Som du måske kan se på billedet af mine bagte rabarber, så skal de bages til de er møre og derved fremkommer der jo lidt væde. Det er så meningen, at smuldredejen opsuger det væde, når det hele hældes ovenpå kagedejen, men det er rigtigt, at kagen er lidt smuldrende ovenpå, når den er færdigbagt.

LaTascha
11 år siden

Camilla – Hmmm…det kan være jeg skulle kaste mig over at opfede danskerne – jeg tager de svage sjæle og regnormene først;-)

Gitte Lykkegaard Madsen
11 år siden

Har lavet din rabarbertærte idag – men synes smuldredejen var lidt tør – så jeg måtte hælde lidt smeltet smør over – har jeg gjort noget forkert?

Camilla (Himmelske Kager)
11 år siden

Altså nu kommer du der med endnu en god rabarberkage opskrift. Fik lavet den sidste, som var fantastisk, så jeg er jo nok også nødt til at prøve denne…. Jeg har jo rygrad som en regnorm 🙂

LaTascha
11 år siden

Tjaaa…..du kan da få lov til at slikke det tomme fad, hvis det tæller:-) Resten er desværre spist:-)

Hottie von Dottie
11 år siden

Jeg æææælsker rabarberkage! Det er virkelig bare det mest fantastiske. Sidder her til undervisning (måske ikke mentalt…) og får den vildeste lyst til et stykke. Bringer du ud?! 😉

Spækhuggeren
8 år siden

Tak for opskriften. Min erfaring er at kagen bliver bedst hvis smuldrelaget er tyndere end bunden og tilføjes en smule fedtstof. Så jeg halverede mængden af mel og sukker men ikke mandler i det øverste lag og tilføjede 40 g smør. Det blev rigtig godt.

Amira Olsen
6 år siden

Hej Anne.
Den ser godt nok lækker ud. Men vil rigtig gerne vide hvor mange personer er denne opskrift til?

Charlotte Parkvig
5 år siden

Hej Anne -Kathrine der er et eller andet helt galt med denne opskrift. Jeg har fuldt den til punkt og prikke, dog som dobbelt portion, og jeg ender med en kage med en masse mel og sukker ovenpå.
Jeg valgte dog i et forsøg på et redde kagen at røre det hele sammen i fadet og så kunne den spises.
Det er måske din smuldredej uden smør, der er problemet eller måske måden den er lagt sammen på ?! Men et eller andet er ihvertfald helt galt!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)