Nu har den værste rabarberstorm jo lagt sig, men selvom de ikke er big news længere, så smager de jo stadigvæk godt. Jeg har sommetider læst, at man helst skal spise rabarber inden Sankt Hans, for der er der ikke så meget syre i dem som senere på sæsonen – I ved det der ligesom giver pels på tænderne, når man bider i en rabarber. Jeg har endnu ikke rigtig oplevet, at det har været ubehageligt at spise rabarber efter Sankt Hans, så jeg bruger dem flittigt endnu og jo flere jeg plukker, jo flere nye skyder der frem i bedet. Men vil man være helt sikker på at undgå pels på bisserne, kan man købe non oxal syre i supermarkederne – det står ved siden af citronsyren, som i øvrigt har været kronisk udsolgt siden hyldeblomstjagten gik ind.

Denne her kage er nem at gå til og kræver ikke alt for meget arbejde. Den smager skønt, når den bliver serveret lun med creme fraiche, flødeskum eller vanilleis, men kan også sagtens serveres kold og så kan den både gå til dessert og kaffe. Ren win win…

Rabarberkage med mandler.

250 gr rabarber i små stykker
100 gr sukker
1 vanillestang – skrab kornene ud og gem den tomme vanillestang
175 gr smør
175 gr sukker
2 tsk bagepulver
175 gr hvedemel
3 æg

Smuldredej.

100 gr hvedemel
100 gr sukker
100 gr smør
50 gr mandler, smuttede og grofthakkede

Bland rabarberstykker, sukker og den tomme vanillestang i et ildfast fad og bag det i ovnen ved 200 grader varmluft, til rabarberne er lige netop møre.

Imens piskes smør, sukker og vanillekorn lyst og skummende. Pisk æggene i dejen et ad gangen. Bland bagepulver og hvedemel og vend det forsigtigt i dejen. Fordel dejen i et ildfast fad foret med bagepapir (ca 20 x 30 cm). Kassér den tomme vanillestang fra de bagte rabarber, dræn rabarberne for væde og fordel rabarberne over dejen i fadet.
Bland hvedemel og sukker til smuldredejen sammen og smuldr smørret heri. Tilsæt mandlerne og fordel blandingen ovenpå rabarberne. Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft) i ca 45 minutter eller til låget er gyldent og kagen er gennembagt. Tjek evt ved at stikke et lille træspyd i midten af kagen – sidder der ikke dej på pinden, er kagen færdige. Server kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller is.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)