Når solbærrene bliver modne midt på sommeren og buskene er fyldt med de lækreste klaser af store, saftige bær, så er det tid til at lave solbærrom. Det er utroligt simpelt at lave solbærrom og det smager fantastisk og er smækfyldt med vitaminer. Sådan et lille glas en kold vinteraften smager af lange varme dage, lyse nætter og, sjovt nok, lidt af solbær.

Hvis ikke man selv drikker solbærrom – indrømmet det er sødt og minder nok lidt om portvin, så bør man lave en portion alligevel. Det smager skønt i desserter, man kan stænke lagkagebunde med det, eller man kan ælte det ind i marcipan og lave konfekt af det og man bliver vanvittig populær, når man hiver en lille flaske med “mørkerødt guld” op af tasken og forærer væk som værtindegave. En del af min solbærrom bliver også gerne foræret væk som spiselige julegaver.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på at finde en solbærbusk med lækre, modne solbær – alternativt kan de små sorte bær selvfølgelig købes, men de er dyre og man skal være heldig at finde dem, selv i sæsonen. Frosne bær kan desværre ikke bruges.

Solbærrom.

Fyld en flaske halvt op med friske solbær, kom samme mængde sukker i flasken og fyld op med lys eller mørk rom. Vend bunden i vejret på flasken et par gange, så sukkeret opløses og stil den til side. Hvis man laver solbærrom nu, hvor solbærrene er modne, så vil vil flasken med solbærrom have trukket færdig og være klar til at drikke omkring juletid. Man kan si solbærrene fra til den tid, eller man kan lade dem blive i flasken – det er en smagssag.

Til denne portion brugte jeg 225 gr solbær og 225 gr sukker, som kom i en almindelig glasflaske med patentprop og derefter hældte jeg næsten en hel flaske rom på. Der er ingen grund til at bruge fin og dyr rom, for den kommer alligevel til at smage af solbær og sukker. Omvendt synes jeg heller ikke, man skal bruge den dårligste og billigste rom der kan opdrives. En god mellemvej er at foretrække og giver en rigtig god solbærrom.

Note. I starten vil solbærrommen have samme farve som den rom der anvendes, men efter et par uger vil bærrene have givet rommen den mest fantastiske, rubinrøde farve.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)