Med al den sol og varme vi har haft de sidste par dage, er der gået ren grill og snacks i det hele. Vi griller hver aften og mens kullene bliver varme, nyder vi forskellige snacks. I dag blev det til en portion spicy pistacienødder. Jeg tog udgangspunkt i en gammel amerikansk opskrift, som jeg desværre ikke længere husker hvor stammer fra, samt i de krydderier jeg brugte, da jeg lavede sweet chili nuts for en måneds tid siden, fordi de gav en rigtig god og krydret smag til nødderne. Jeg valgte så til gengæld at udelade sukker og eddike, da jeg ikke ønskede søde nødder. Desuden har pistacienødder jo også skal på, og jeg regnede med det ville være både for bøvlet og for fedtet at pille skallen af karamelliserede nødder.

Nødderne blev lækre og spicy med et lille kick fra chipotle chilipulver, som jeg elsker. Vi spiste dem, altså nødderne, imens de stadig var lune og det blev de bestemt ikke dårligere af, men man kan sagtens gemme dem i en lufttæt beholder.
Jeg brugte tørristede og saltede pistacienødder til denne her portion. Jeg synes det er drønhyggeligt at sidde og pille “pelsen” pistacienødder og det gør også, at man ikke bare hælder håndfuld efter håndfuld i munden, som man ofte kan have tendens til med peanuts, men hvis man ikke gider alt “pillearbejdet”, kan man bare bruge pistacienødder uden skal. Ofte er pistacienødder uden skal usaltede, så hvis man bruger den slags, kan det være en god idé at tilføje lidt ekstra salt til nødderne.

 

 

Spicy pistacier.

250 gr pistacienødder, tørristede og saltede
1 god spsk smør, smeltet
4-5 spsk worchestershiresauce/engelsk sauce
1/2 tsk chipotle chilipulver eller anden chilipulver efter smag
1/4 tsk hvidløgspulver
1/4 tsk stødt spidskommen
evt. 1 tsk havsalt

Smør, worchestershiresauce og krydderier røres sammen i en skål. Pistacienødderne kommes i skålen og det hele røres godt sammen til alle nødderne er dækket af saucen. Bred nødderne ud i et enkelt lag på en bageplade og bag dem ved 175 grader i ca. 15 minutter, til nødderne er ristede men ikke alt for mørke. Hold øje med dem!
Lad nødderne blive lunkne eller kolde og server som snacks eller appetizer.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)