Så kommer her det sidste indlæg fra lørdagens julemiddag nemlig vanillekransene. Og de blev bagt på finthakkede mandler, marcipan og vanillekorn. Det var kun en lille portion der blev bagt, tror den gav 2 plader, men jeg gider altså ikke have dåserne fulde af julekager her midt om sommeren. Det var kun lige til middagen lørdag aften, at det var sjovt med en enkelt julekage.

Opskriften er fra et Isabellas blad, kan ikke huske hvilket, da det er ved at være nogle år siden ,jeg skrev opskriften ned. Newyorkerbyheart har desuden lavet nogle tilsvarende til jul for et par år siden, hendes version ligger her. Opskriften er meget nem at gå til og det er en stor fordel, at man kan lave dejen i en food processor, så man bare skal ælte den let sammen i hænderne.

 


Kagerne er lækre og sprøde med en tydelig smag af vanille. Til gengæld syntes jeg ikke, jeg kunne smage marcipanen, men det kan jo være, den er druknet i mandler og vanille. Kagerne er gode, meeeeeen jeg tror alligevel, jeg holder mig til den sædvanlige opskrift, når der skal bages kager til december.

Vanillekranse med marcipan.

150 gr marcipan, groftrevet
125 gr rørsukker
275 gr mel
175 gr smør
1 æg
kornene af 1 vanillestang
50 gr mandler, smuttede og finthakkede

Marcipan, sukker, mel og smør kommes i en foodprocessor og køres til en grynet masse. Herefter tilsættes æg, vanillekorn og mandler og der køres til dejen har samlet sig. Pak dejen i plastik og lad den hvile på køl i minimum 1 døgn. Min fik vist 3 døgn.
Kør dejen gennem en kødhakker med vanillekransestjerne og skær stykker på 5-6 cm, der formes til kranse. Bag kagerne ved 175 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne og færdigbagte. Hold øje med dem, så de ikke får for meget varme. Bliver kagerne pludselig mørke skal de ud.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)