Wok med svinemørbrad, grønsager og ris…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød
Gå direkte til opskriften

Mine forældre har et udendørs gasblus i “udekøkkenet” og det bliver brugt flittigt i sommerhalvåret. Faktisk også lidt i vinterhalvåret, for det er placeret i den overdækkede pergola ved siden af terassen, så det kan både sne og regne uden problemer.

Gasblusset bliver brugt til mangt og meget, blandt andet kogning af krabbekløer eller hummere, som smager fantastisk, men har det med at forpeste hele køkkenet med sin lugt. Derudover bruger vi det selvfølgelig til wokmad, for hvis en wokret skal være rigtig rigtig god og grønsagerne virkelig bare lige skal lynsteges, så er der kun én måde at få gjort en wok varm nok på og det er ILD!

Derudover er det vigtigt, at alle ingredienserne er gjort klar og ligger parat til at smide i wokken, når man tænder for den. Man kan ikke skære eller snitte og fylde i gryden løbende, som man kan med gryderetter. Det tager lidt tid at snitte de forskellige ingredienser til en wokret, men når først det er klaret og man har tændt for wokken, så er der mad i løbet af få minutter. Ligeledes er det også en god ide at koge ris, nudler eller hvad man ellers finder på af tilbehør, så det er færdigt nogenlunde samtidig med wokretten – grønsagerne mister nemlig al den lækre sprødhed, hvis de skal ligge i den varme wok og vente på at risene koger færdig. Alternativt kan man selvfølgelig altid bruge en rest ris eller nudler fra dagen før og lune i retten til allersidst.

Denne her wokret blev lavet på en svinemørbrad, samt hvad der var i grønsagsskuffen. Tilsidst blev der vendt en portion ris, kogt med lidt gurkemeje i wokken, men man kan selvfølgelig også bare servere risene ved siden af eller bruge nudler istedet. Jeg kan dog godt lide at blande både nudler og ris i retten lige inden servering, istedet for at spise dem ved siden af, for så er det ligesom, de når at suge lidt saft og kraft til sig, men smag og behag er jo forskellig. Vi får gerne soja og et drys peanuts på wokmad, men letristede sesamfrø er også lækkert.

Wok med svinemørbrad, grønsager og ris.

4 pers.

1 svinemørbrad, afpudset og skåret i tynde strimler
olie til stegning
1 rød chili, finthakket (med eller uden kerner efter smag)
2-5 cm friskrevet ingefær (efter smag)
2-3 rødløg, i tynde ringe
2 gulerødder, i små stykker
1/2 broccoli, i små buketter
1 pk babymajs, skåret i mindre stykker
2 peberfrugter, i mindre stykker
1/2 pk. bønnespirer
1 bundt forårsløg, skåret i tynde ringe

kogte ris eller nudler

Varm olien op i wokken og svits hurtigt chili og ingefær. Herefter tilsættes mørbrad. Brun kødet godt og tilsæt herefter løg. Når løgene er klare tilsættes de “tunge” grønsager, altså dem der skal have lidt længere tid i wokken – gulerødder, broccoli og babymajs. De svitses et par minutter og derefter tilsættes de “lette grønsager”, dem der bare lige skal falde sammen – peberfrugt, bønnespirer og forårsløg. Det hele svitses hurtigt og ris eller nudler tilsættes, hvis man ønsker dem blandet i wokretten. Server med det samme med soja, sød chilisauce, peanuts eller ristede sesamfrø.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Hej Sisse-Sofie.

Konstruktiv kritik er jo positiv kritik (som jeg lige har lært på min nyligt afsluttede lederuddannelse:-), og det er vi jo altid glade for at få.

Som du måske har læst i nogle af mine indlæg, så er jeg inde i en periode, hvor jeg ikke er helt sikker på hvordan bloggen skal se ud i fremtiden. Derfor afprøver jeg forskellige looks – inden dette her med citronerne havde jeg blandt andet et sort med flammer og inden det, et koksgråt med lyserød skrift. De forskellige designs får lov til at præge bloggen i et par måneder, både for at se om jeg selv kan lide dem i længden, og om jeg synes at de signalerer "mig", men bestemt også for at se hvordan omgivelserne reagerer på dem:-)

Dette look har jeg fået rigtig meget ros for, men jeg er stadig ikke færdig med at eksperimentere, jeg har stadig rigtig mange ideer, så det kan være der snart sker noget nyt:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Sisse-Sofie
11 år siden

Hej La Tascha.
Jeg er en trofast læser af din blog og jeg er glad for dine opskrifter såvel som alt dit skriveri.

Jeg vil dog gerne påpege noget som jeg har været lidt ked af her på det sidste. (det vi kalder konstruktiv kritik) og det er at jeg som læser ikke er spor glad for dit layout. Den lettere nikotingule farve der præger bloggen er i mine øjne uappetitelig, og får ikke dine billeder til at stå frem på den bedste måde.
Det er selvfølgelig bare min mening, og jeg er helt med på at det er din blog og dig der bestemmer, så det er ikke fordi jeg brokker mig hvis du ikke ændrer det, jeg synes bare du skulle vide det, for jeg synes det har præget min læsning af din blog her å det seneste, og hvis det var MIG der havde en madblog, ville jeg helst have at mine læsere synes maden tog sig bedst ud 😉

fortsat god sommervind fra
Sisse-Sofie

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)