Sprøde Flap jacks…

6 kommentarer
Kager, Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Flap jacks kan tilsyneladende enten være små, tykke pandekager a la de amerikanske, eller en sprød bar der minder om en blanding mellem en muslibar og en cookie. I dette tilfælde glemmer vi pandekagerne og holder os til sidstnævnte, Jeg er nok mest tilbøjelig til at mene, at de smags og konsistensmæssigt minder mest om muslibarer, men de har altså et sukkerindhold, der til fulde er en cookie værdig.

Ikke desto mindre smager de fantastisk godt, og hvis man kan lide hjemmelavede muslibarer, så kan man med garanti også lide disse her. Opskriften er Claus Meyers og han foretrækker tilsyneladende flap jacks uden andre ingredienser end smør, sukker og havre. Nu kan jeg altså også godt lide tørret frugt og nødder, så jeg tilsatte lidt pift i form af tørrede kirsebær og lidt grofthakkede mandler, men der er jo frit slag hvad fyldet angår. En anden gang tror jeg, at jeg vil prøve en variant med tørrede blåbær, ligesom tranebær, abrikoser, kokosflager eller chocolate chips bestemt også vil fungere.

 

 

Flap jacks.

12 stk.

75 gr smør
75 gr brun farin
1 spsk lys sirup
175 gr havregryn
2 spsk tørrede kirsebær, grofthakkede
2 spsk mandler, grofthakkede

Kom smør, farin og sirup i en gryde og lad det smelte sammen. Tilsæt havregryn, kirsebær og mandler og bland det hele sammen til en klistret masse. Kom massen i en bradepande foret med bagepapir og bag den ved 180 grader i 25-30 minutter, til overfladen er gylden og massen sammenhængende. Tag bradepanden ud og lad kagen køle helt af, inden den tages op af bradepanden. Fjern bagepapiret og skær “blokken” i ca 12 fine, flap jacks på 3×4 cm.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Hottie – You are welcome:-) Håber du synes de smager lige så godt som vi gør herhjemme:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Hottie von Dottie
11 år siden

Jeg har selv leget med hjemmelavede müslibarer, denne her opskrift var lige i øjet – takker!

LaTascha
11 år siden

Pille – Det kan man sagtens, men du skal nok bruge jumbo rosiner, for ellers synes jeg godt rosiner kan have en tendens til, at blive helt brændte, når de bliver bagt i ovnen:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Pille
11 år siden

Mmm, dem tror jeg da jeg vil prøve at lave en dag. mon ikke man kan putte rosiner i også?

Merete
7 år siden

Hej Anne-Kathrine
Hvor land holdbarhed tænker du de har? Kan de evt. fryses? Overvejer at bruge dem i praktikken 🙂
På forhånd tak. Hilsner fra Merete

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)