Så er det lige ved at være oppe over – i morgen tidlig tager vi på sommerferie. Vi starter med at tage toget til Kastrup og derfra går det, med en mellemlanding i Toronto, Canada, videre til Havana på Cuba. Der er ikke blevet blogget så meget de sidste par dage. Jeg har simpelthen haft så travlt med familiefødselsdage, pakning, lister over diverse ting vi skal have med, sidste øjebliks aftaler med håndværkere osv osv.

Da der er begrænset internet-adgang på Cuba, og desuden kæmpe pool områder på vores hoteller og 35 grader i skyggen, kommer jeg formentlig ikke til at blogge on-location, men jeg regner bestemt med at tage en masse billeder, som jeg lover at blogge om, når vi kommer hjem. Det cubanske køkken skulle minde meget om det spanske, men i det store og hele skal man vist ikke forvente noget helt vildt, har jeg læst mig til. Ikke desto mindre er jeg sikker på, at vi nok skal få noget lækkert at spise og især fisk og skaldyr skulle være det helt store derovre, så det skal da afgjort prøves. Den sidste lille uge skal vi bo på et luksus resort hotel med all inclusive, så der er der jo virkelig mulighed for, at afprøve alle de forskellige retter på buffet’en.

Madlavningsmæssigt bærer bloggen selvfølgelig præg af, at vi skal være væk i 16 dage, og derfor har spist “tøm køleskabet” det meste af ugen. Derfor også denne dessert, der måske i højere grad er et studie ud i diciplinen “tøm frugtskålen”. Uanset hvad er det altid skønt med en skål frugtsalat og selvom det ikke ligefrem er gastronomi på højt plan, så syntes jeg altså ikke, at I skulle snydes for billeder eller en form for opskrift. Man bruger selvfølgelig bare det frugt, som man har liggende og kan lide.

Frugtsalat.

1 lille ananas
1 æble
1 banan
1 nektarin
1 håndfuld vindruer
1,5 dl piskefløde
1 spsk sukker
1 tsk vanillesukker

Skær frugten i mindre bidder og læg den i en skål. I en anden skål røres fløden til skum og sukker og vanillesukker tilsættes. Vanillefløden vendes forsigtigt sammen med frugten og det hele trækker på køl til det skal spises. Server evt. med grofthakket chokolade eller nødder.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)