Ingefær lemonade med lime.

6 kommentarer
Drikke
Gå direkte til opskriften
Ingefær lemonade

Heden fortsætter og det gør jeg derfor også – altså med at blogge om læskende og afkølende sommerdrikke. For 2 dage siden satte jeg denne her ingefær lemonade med lime over og trække og den blev så serveret i dag – i skyggen og under parasollen, hvor vi helst opholder os i disse dage.

Smagen er skøn, virkelig skøn. En lækker smag af lime og med et strejf af ingefær, som på ingen måde virker overdøvende eller dominerende, men bare giver et lille frækt twist. Lemonaden er perfekt, bare som den er, lige fortyndet med lidt vand og så serveret med isterninger, limeskiver og friske mynteblade. Den smager lidt som en drink, da ingefær og lime begge giver lidt skarphed, så man kan med stor succes nyde den, hvis man ikke drikker alkohol, men gerne vil have noget der minder om en drink alligevel.

Drikker man alkohol vil den være fantastisk med et par cl. hvid rom eller vodka i og så gerne i selskab med et par skåle med saltede snacks, lidt chips, nødder oliven eller lignende, som kan komplimentere den let skarpe drink. En perfekt måde at starte et hyggeligt sommerselskab eller bare en komsammen med gode venner på.

Saften skal egentlig kun trække på køl i 24 timer, men min fik 48 timer, fordi jeg drak iste med fersken og mynte i går og glemte alt om lemonaden og det tog den ikke skade af, så jeg anbefaler, at man lader lemonaden trække 24-48 timer.

Ingefær lemonade
Ingen bedømmelser

Ingefær lemonade

Trækketid1 d
Samlet tid1 d 10 min
Antal: 4 glas

Ingredienser

  • 250 gr frisk ingefær
  • ½ liter kogende vand
  • 150 gr sukker
  • ¾ dl limesaft (ca. 2 lime)

Fremgangsmåde

  • Skræl ingefæren og skær den i skiver.
  • Kom skiverne i en kande med sukker og limesaft.
  • Hæld kogende vand i kanden og rør rundt så sukkeret smelter.
  • Lad saften trække på køl i ca 24 timer.
  • Server ingefær-lemonaden fortyndet med lidt vand og masser af isterninger.
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Ungersvenden – Det smager super skønt og er dejligt læskende i sommervarmen. Jeg går allerede og overvejer en ny portion:-)

Mange hilsner

Anne.

LaTascha
12 år siden

Heidi – Ja, det er altid ærgeligt når varmen kommer efter ferien, men heldigvis kan man da nyde noget køligt når man kommer hjem fra arbejde:-)

LaTascha
12 år siden

Camilla – Det smager skønt. Jeg har det ligesom dig, jeg er også vild med ingefær og lime, så jeg tror snart jeg skal have sat en ny portion over. Du kan godt glæde dig, med eller uden rom:-)

Ungersvenden
12 år siden

Hej

Det ser bare godt ud, man bliver jo helt tørstig.

– Ungersvenden

heidi
12 år siden

Du ryster den ene lækre drikketing ud af ærmet efter den anden – jeg har slet ikke opdaget varmen fra mit afkølede kontor, men skulle det blive varmt når jeg får ferie igen, så skal jeg da vist prøve noget af det. Lækre sager!

Camilla (Himmelske Kager)
12 år siden

Åh altså Anne, du frister mig sgu for meget. Det lyder lige som noget for mig, da jeg både er til ingefær og lime. For søren, jeg må afsted efter ingefær snarest. Det kunne sikkert også fortyndes med en anelse dansk vand, hvis man ønsker lidt bobler. Men synes også at det lyder godt med lidt rom 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)