Det er sommer, solen skinner og i Vejle har temperatuen i den sidste lille uges tid ligget et pænt stykke over 25 grader. Det betyder, at der skal godt med væske til og som den lille skabs-amerikaner jeg jo er, elsker jeg iste 🙂 Jeg bryder mig egentlig ikke så meget om færdiglavet iste, som jeg ofte synes er alt for sødt og smager temmelig syntetisk, men hjemmelavet derimod, det er godt!

Da jeg første gang var i USA, blev jeg meget begejstret over, at man tilsyneladende kunne få iste alle steder og jeg benyttede mig af det og bestilte et stort glas på en restaurant. Jeg må have set noget sjov ud i hovedet, da jeg tog den første slurk, for mange steder i USA er iste slet og ret kold te. I butikkerne, kan man købe færdiglavede produkter, der smager ligesom Nestea og Lipton gør herhjemme, men går man ud og køber et glas iste, vil det som oftest få serveret et glas kold, usødet te uden nogen former for tilsat smag.

Der gik lige et par dage med at vænne sig til iste au naturel og i den tid hældte jeg lidt sukker i teen fra sukkerskålene på bordene, men derefter vænnede jeg mig til smagen og i dag kan jeg sagtens finde på at lave en kande kold iste helt uden sukker eller smag.

Til denne her iste er der dog tilsat lidt smag i form af fersken og mynteblade, ligesom jeg også har kommet en lille smule sukker i. Fordelen ved at lave sin iste selv er, at man er herre over, hvor meget eller lidt sukker der skal i og hvad den skal smage af. Det er næsten nemmere at lave sin egen iste end det er at købe den og det smager så meget bedre. Jeg brugte Kusmi’s Anastasia te, min absolutte yndlingste, som er en earl grey med citrus og orangeblomster, men en almindlig earl grey eller grøn eller hvid te kan også sagtens bruges.

 

 

Jeg har egentlig aldrig rigtig brudt mig om iste med fersken, i hvert fald ikke de færdiglavede varianter, men denne her er skøn og læskende. Den har et let strejf af fersken og mynte og så smager den af te – jeg mener, hvornår har en færdiglavet iste lige smagt af te? Jeg synes, den er sødet perfekt, men hvis man ønsker den sødere, kan man jo bare tilsætte mere sukker. Næste gang, skal jeg klart prøve en variant med citron og mynte.

Iste med fersken og mynte.

1 Liter vand
1-2 spsk teblade (sort, hvid eller grøn te)
1 god håndfuld friske mynteblade
1 moden fersken i tynde både
2-3 spsk sukker efter smag

Bryg en kande te på vand og teblade og lad det trække ca. 10 minutter. Trækketiden varierer på de forskellige varianter indenfor te, så tjek evt. emballagen for at se hvor lang tid teen skal trække, så den ikke bliver bitter. Kasser teposen.
Kom mynteblade, ferskenbåde og sukker i en kande og hæld den varme te over. Lad det hele afkøle i kanden til stuetemperatur og sæt derefter kanden i køleskabet til teen er iskold. Server i et flot glas med isterninger, sugerør og evt. ekstra frisk mynte.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)