Nogle gange skal der bare et stykke kringle til. Og hvad er mere oplagt, når man har skabet fuldt af Odense marcipan, end at bage en kringle med marcipanfyld?
Det var i hvert fald hvad det blev til i går, hvor det regnede – havde helt gemt, at der findes noget der hedder regnvejr, efter den lange periode med sol vi lige har haft. Ikke desto mindre elsker jeg regn, så jeg var godt tilfreds. Desuden var det jo slet ikke koldt selvom det regnede, så den lune kringle blev nydt på terrassen med et godt krus the og et fleecetæppe, under mine forældres vandtætte haveparasol, som er på størrelse med en middelstor parcelhusgrund og derfor umulig at blive våd under.

 

 

Jeg fulgte min sædvanlige opskrift til kringlen, men halverede den – jeg havde ikke lige noget at bruge 2 store kringler til. Opskriften er nem og rigtig rigtig god og så kan fyldet jo varieres i en uendelighed. Sødt til dem der kan lide det og knap så sødt til dem der foretrækker det.

Kringle med marcipanremonce.

1 stk.

15 gr gær
0,75 dl lunkent vand
20 gr sukker
1/4 tsk salt
1/2 tsk kardemomme
20 gr smeltet smør
1 æg
225 gr mel

Marcipanremonce.

75 gr blødt smør
75 gr sukker
75 gr marcipan, revet

Sammenpisket æg, grofthakkede mandler og perlesukker.

Gær røres ud i vandet og sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og æg tilsættes. Til sidst røres melet i og der æltes til en glat dej. Dejen hæver tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Imens røres smør, sukker og marcipan sammen til remonce.
Dejen slås ned og rulles ud til et rektangel. Herpå fordeles remonce. Fold dejen sammen til en kringle og luk for enderne. Pensl kringlen med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og perlesukker. Lad kringlen efterhæve ca. 30 minutter og bag den ved 200 grader i 15-18 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kringlen køle lidt og server den lun eller kold.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)