Mini crackers med rosmarin og havsalt…

9 kommentarer
Brød og boller, Opskrifter, Snacks
Gå direkte til opskriften

Ja, her kommer så endnu en snack. Når jeg læser ca. 14 dage tilbage i bloggen, er jeg godt klar over, at det efterhånden lyder som om, vi ikke får andet end snacks og drikkevarer herhjemme. Det passer ikke helt, vi får faktisk også rigtig mad, men sagen er den, at vi nærmest har grillet hver eneste aften i løbet af de sidste 2 uger og så spændende er det jo ikke, at blive ved med at blogge om forskellige slags stegt kød og lidt grill-tilbehør.

Men indenfor genren “snacks, mens vi venter på, at grillen skal blive varm” eksperimenteres der fortsat på livet løs. Jeg elsker små lækre crackers, enten til ost eller dip eller bare til at nippe af, men jeg synes ofte, de er temmelig pebrede i prisen, i forhold til den mængde man får. Derfor har jeg selv lavet en portion og i betragtning af hvor mange jeg fik ud af den, kan jeg godt garantere, at jeg har sænket kiloprisen med adskillige procent.

Jeg tog udgangspunkt i en gammel opskrift på knækbrød og justerede hist og pist – jeg endte faktisk med at ændre en hel del, men resultatet var forbløffende godt. Jeg tilsatte rosmarin og havsalt til dejen, men når først man har lavet grunddejen, kan man jo tilsætte lige netop den smag, man synes er mest velegnet til sine crackers. De var hurtige at lave, idet dejen er lavet på bagepulver og derfor ikke skal hæve. Bagningen tager lidt tid, men det var fordi, jeg var nødt til at give dem lidt ekstra tid i ovnen, idet jeg ikke syntes, de var sprøde nok til ligefrem at kunne kaldes crackers.

 

 

Nyd dem med ost, dip, au naturel til et glas et eller andet, med lidt god pølse eller skinke til. Mulighederne er mange og så ser det altså lidt blæret ud, at stille en portion hjemmebagte mini crackers foran vennerne.

Mini crackers med rosmarin og havsalt.

200 gr hvedemel
50 gr grahamsmel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
25 gr sesamfrø
25 gr solsikkefrø
25 gr græskarkerner
25 gr hørfrø
1-2 spsk olie
2,5 dl vand
2 tsk tørret rosmarin

rosmarin og havsalt til topping

Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Ælt dejen godt til en sammenhængende, let klistret, masse og hæld den ud på bagepapir. Kom et stykke bagepapir mere ovenpå dejen og rul dejen helt fladt ud med en kagerulle. Herefter fjernes det øverste stykke bagepapir og dejpladen skæres ud i små firkanter, ca 2×2 cm. Til slut drysses dejen med rosmarin og havsalt.
Bag i ovnen i ca 25 minutter ved 180 grader, hvorefter de brækkes fra hinanden og afkøles på ovnristen. Hvis de små crackers ikke er helt sprøde skilles de ad, lægges på bageristen med bagepapir og bages yderligere 10 minutter, til de alle er helt sprøde og gyldne.

9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Maj – Ok, jeg bliver bare ved med at blogge om drikkevarer, snacks og appetizers og lader Jer andre tage Jer af den ordenlige mad:-)

Anne:-)

LaTascha
11 år siden

Bitten – Det er rigtigt, at sådan nogle sprøde ting kan være lidt tricky at få helt perfekte. Jeg plejer at blive ved med at give dem 5 minutter ekstra i ovnen indtil der ikke er flere der er bare den mindste smule bløde. Hvis der er nogle der er færdige og sprøde nok før de andre, bliver de sorteret fra undervejs og lagt til side, så de ikke bliver brændte.

LaTascha
11 år siden

Heidi – Du har ret i, at de minder lidt om knækbrød, for det er sådan en opskrift jeg har taget udgangspunkt i. Men de smager faktisk noget anderledes når de er færdige – det skyldes nok også mængden af rosmarin og havsalt:-)
Gode er de i hvert fald, så dem kan du roligt kaste dig over:-)

Maj
11 år siden

Uhhhmmm jeg elsker også bare sådanne hyggelige små snacks!

Og jeg synes det er fortræffeligt at du blogger en masse om dem, så er der mere inspiration til mig – YAY!

– Maj 😀

Bitten
11 år siden

Hmm, de ser godt nok gode ud til en lille snack af og til. Jeg ved bare ikke om jeg gider gøre forsøget, hver gang jeg laver knækbrød får jeg dem enten brændte eller alt for bløde.

heidi
11 år siden

Hjemmelavede "nibbles" er altså bare guld værd, og du har ret i at prisen for de købte er afskyelig høj nogle gange.
Dine crackers ser supergode ud – minder meget om knækbrød jeg også har lavet en gang, så det skal jeg vist have prøvet igen, i mindre format. Godt der snart er ferie.

Anne Calundan
2 år siden

Varmluft eller alm. ovn? 🙂

Anne Calundan
2 år siden

Tak! Så prøver jeg mig frem. 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)