Så er vi vendt tilbage fra en helt fantastisk sommerferie på Cuba. Cuba er vaaaaaaaaaaarm!!! Meget mere om det senere, og selvfølgelig også en helt masse billeder, men det må lige vente til kameraet er blevet tømt, det værste jetlag er lettet, og jeg har fået vasket et par maskinfulde tøj, så vi har noget at tage på. Ikke at vejret herhjemme tilnærmelsesvis ligner det vi har vænnet os til i Caribien, så det hjælper nok ikke at vaske sommertøjet, men så kan jeg vel hive et par poser vintertrøjer frem fra skabet og vaske.

Men nu skal det handle om Master Chef – det nye madprogram på tv3 som havde premiere i går aftes klokken 19, og som ruller over skærmen hver mandag til fredag klokken 19 de næste 11 uger. Det har jeg nemlig været med i.

 

 

Ja, altså I skal nok ikke lige vente, at jeg toner frem på skærmen sammen med alle de andre kendte, for det er hverken bloggen og jeg vist VIP nok til endnu, men jeg var deltager i en såkaldt “dummy”, som blev prøvefilmet inden de rigtige optagelser gik i gang. Jeg har desværre ikke billeder til Jer fra studierne, for det var jo tys tys og meget hemmeligt det hele, hvilket også er grunden til, at jeg ikke har kunnet blogge om det før nu, på trods af at det hele foregik i slutningen af juli.

Det korte af det lange er, at jeg gennem bloggen blev kontaktet af en producerassistent fra programmet og spurgt, om jeg kunne tænke mig at være én ud af tre prøvedeltagere, der skulle filmes igennem en hel dag, for at man fra Viasats side kunne få tjek på lyd, lys, tid og en masse andre ting, inden de rigtige optagelser skulle gå i luften. Hun kunne ikke sige så meget om hvad dagen ville bringe, men jeg skulle udtænke en signaturret, der skulle kunne laves på en time, og som skulle præsenteres for de 3 dommere, som i øvrigt var hylende sjove og rigtig hyggelige at arbejde sammen med. Sjove kommentarer og jokes fløj gennem luften igennem hele dagen, og jeg fik ikke så få staldtips med hjem til køkkenet af de 3 herrer 🙂

Efter togturen fra Vejle til København tog jeg en taxa ud til studierne, hvor jeg blev præsenteret for mine 2 “konkurrenter” – en kokkeelev fra Århus og en hjemkundskabslærer fra København. Vi fik en rundvisning i hele studiet og ikke mindst i de tre køkkener, og så gik vi ellers i gang med arbejdet. Der skulle tages noter om os, vi skulle møde dommerne osv osv. Derefter gik selve optagelserne i gang og så begyndte ventetiden ellers. Det at lave fjernsyn er nærmest udelukkende ventetid og så gentagelser. Blandt andet gik vi ind og mødte kokkene 3 gange, før produceren var tilfreds. Lidt akavet at skulle blive ved med at se ud som om man var spændt på at møde dem, når man havde sagt hej 2 gange før:-) Den første konkurrence gik ud på at skære grønsager i tern på nøjagtigt 1x1x1 cm. Vi havde 5 minutter til det, men endte i hvert fald med at hakke i 30 minutter, før alle optagelserne var helt perfekte.

Heldigvis havde vi tre deltagere det rigtig godt sammen og hyggede os gevaldigt, så stemningen var helt i top, hvilket man vist også havde kunnet se, hvis optagelserne nogensinde var blevet vist på tv. Efter grønsagssnitningen, hvor der aldrig blev fundet en vinder, var der lækker frokost : en stor buffet med forskellige slags kød, kartofler og salater, saucer og dressinger, lækkert brød og diverse tilbehør samt chokoladebrownies. Joooooo, de lever godt, dem der laver fjernsyn. Hele dagen var der drikkevarer og flasker med kildevand alle steder, små kartoner med økologisk koldskål, smoothies, skåle med slik, frugt, nødder, mandler og rosiner. Til kaffetid kom der 4 store lagkager fra La Glace – blandt andet den berømte sportslagkage, som jeg endelig fik smagt. Som en af folkene sagde til os, man bliver altså nemt fed under sådan nogle optagelser, når man ikke har andet at lave end at vente og at spise alt det mad står alle steder 🙂

Efter frokost gik vi igang med optagelserne til vores signaturretter. Jeg havde valgt at lave brændende rodfrugtkartoffelmos på pastinak, kartoffel, bagt hvidløg, gulerod og selleri. Toppingen bestod af sprødstegt italiensk pancetta, lynstegte æbletern, balsamicoglaserede løg og drys af bredbladet persille. Vi havde 1 time til at forberede retten, og selvom det lyder af meget med en time til at lave brændende kærlighed, så var det faktisk lidt af en udfordring. Køkkenet var jo helt ukendt for mig, der var induktionskomfur, hvilket jeg ikke har derhjemme, så det skulle jeg også lige have på plads, og så var det altså heller ikke helt nemt, at lave mad med en kameramand lige ind i hovedet.

Heldigvis blev maden god, på trods af mine kampe med induktionen, og jeg blev færdig til tiden. Derefter havde vi pause og vores færdige tallerkner blev forsigtigt gemt væk mens dommerne fløj ned i køkkenerne for at smage på den tilbageblevne mad i gryderne. Efter grundig oprydning i køkkenerne, som der var et helt hold kokkeelever der tog sig af, blev det tid til at præsentere vores retter for dommerne, som så skulle lade som om de smagte på dem for første gang. Faktisk er det kold mad som kokkene smager på, når kameraerne ruller – godt det ikke var mig 😉

Sidst på dagen, efter aftensmaden der bestod af store sandwich med kylling, roastbeef eller vegetar, filmede vi dommernes kommentarer til vores mad og udstemningen af en af “deltagerne”. Jeg blev nummer 2, efter kokkeeleven som blev nummer 1 og hjemkundskabslæreren blev stemt ud, og måtte lægge sit forklæde og forlade køkkenet – det gjorde han så 3 gange før den var i kassen – men han levede sig meget ind i det hver gang 😉
Efter mange timer var det tid til at tage toget tilbage igen, en stor oplevelse og en hel masse ventetid rigere. Som tak for hjælpen fik vi også hver en gaveæske med en flot støbejerns grillpande, 2 flasker god vin og krydderier. Selvom der var meget ventetid og vi faktisk sad ned og snakkede en del af tiden, var jeg alligevel pænt træt, da jeg endelig stod af toget i Vejle.

Alt i alt var det en rigtig sjov dag. Det var sjovt at få et indblik i hvordan sådan en produktion bliver til, og hele holdet bestod af søde mennesker. Forplejningen var helt i top og det var sjovt at få lov til at lave mad til 3 stjernekokke. Jeg havde været lidt nervøs for, at det ville være sådan et program, hvor nogle snobbede og uhøflige kokke skulle have lov til at rakke ned på min mad og påpege alle mine fejl, sådan lidt a la Gordon Ramsey’s programmer, men jeg var allerede på forhånd blevet lovet, at dette program ikke ville blive sådan et. Tværtimod var det meningen, at dette program skulle vise, at kokke også kan være høflige og hjælpesomme og jeg syntes i hvert fald at vi deltagere og vores retter fik en meget fair behandling. Kokkene roste os og påpegede samtidig, hvordan vi kunne blive endnu bedre, men det hele blev gjort på en konstruktiv og lærerig måde. Ellers havde jeg vist heller ikke sagt ja til at deltage, for som jeg forklarede producerassistenten, da hun kontaktede mig, så laver jeg mad for at slappe af, fordi det gør mig glad og fordi jeg kan lide det.

Nu så jeg så det første program i går aftes og det var da rigtig sjovt at gense studiet og “mit” køkken som var det første foran dommerne. Det er også sjovt at se programmet, fordi jeg ved, hvor lang tid der er gået forud for de forskellige klip. Jeg tror ikke, jeg nogensinde kunne finde på at melde mig til sådan et program i virkeligheden – jeg har ikke lyst til at lade mig selv, eller noget så personligt som min mad, blive udstillet på landsdækkende tv – på bloggen har I jo kun mit ord for, at maden er god 😉

Det er sjovt, men det der med mad er faktisk en meget personlig ting og smag og behag kan jo som bekendt ikke diskuteres. Blandt andet vil jeg helst have mit kød helt gennemstegt, men jeg er sikker på, at hvis jeg serverede en stort set gennemstegt oksemørbradbøf for en kok, så ville han dræbe mig 😉 Anyways, det var en sjov oplevelse, og jeg kunne sagtens finde på at deltage i endnu en “dummy” eller noget lignende, hvis det skulle blive aktuelt en dag 🙂

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)