Her til aften har vi fået den skønneste forret. Lækre, sprødstegte aubergineskiver med smeltet mozzarellaost og en helt simpel tomatsalsa af små cherrytomater fra drivhuset, lidt hvidløg, basilikum, olie, salt og peber. Kan det næsten blive mere enkelt?

Ideen til aubergineskiverne faldt jeg over på Foodgawker for et par dage siden, og den blev jeg altså nødt til at afprøve. Jeg endte så med at ændre en hel del i opskriften og piftede op med frisk mozzarella og tomatsalsa og det blev det altså ikke ringere af. Perfekt til forret eller en let frokostret, evt med lidt brød og måske en salat ved siden af, som modspil til de stegte aubergineskiver. Der er ingen kød i retten, men det er absolut ikke noget, man hverken tænker over eller mangler.

Stegte aubergineskiver med mozzarella og tomatsalsa.

4-5 port.

1 aubergine, skrællet og skåret i skiver af ca. 1 cm tykkelse
3-4 dl pankorasp
1/2 tsk stødt chili
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
1 æg
1/2 dl mælk
olie til stegningen
1 kugle frisk mozzarella

Tomatsalsa.

3-4 solmodne tomater, finthakkede
1-2 fed hvidløg, presset eller finthakket
basilikumblade, friskhakkede
2-3 spsk olivenolie
havsalt og peber

Start med at røre ingredienserne til salsaen sammen og stil den i køleskabet, så den kan stå og trække smag.

Kom olie i en dyp stegepande eller gryde, ca. 1/2 cm op af kanten, og lad det blive varmt. Slå imens ægget ud i en tallerken, tilsæt mælk og pisk det sammen. Bland pankorasp, chili, hvidløgspulver og salt i en anden tallerken. Dyp aubergineskiverne først i ægget og derefter i rasp. Det er vigtigt, at skiverne er helt dækkede.
Når olien begynder at lugte varm er den klar til stegningen. Steg skiverne et par stykker eller tre af gangen, til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem på fedtsugende papir. Fortsæt til alle skiverne er stegte.
Læg skiverne i små portioner på bagepapir. 3-4 skiver pr. portion afhængig af størrelsen. Skær mozzarellaosten i skiver og placer skiverne øverst på hver aubergineportion. Sæt dem i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og gledet lidt ned over aubergineskiverne. Tag portionerne ud og anret dem på tallerkner, top med salsaen og server straks. Evt. med brød og en lækker salat til.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)