Sprødstegt aubergine med mozzarellaost og tomatsalsa…

8 kommentarer
Forretter
Gå direkte til opskriften

Her til aften har vi fået den skønneste forret. Lækre, sprødstegte aubergineskiver med smeltet mozzarellaost og en helt simpel tomatsalsa af små cherrytomater fra drivhuset, lidt hvidløg, basilikum, olie, salt og peber. Kan det næsten blive mere enkelt?

Ideen til aubergineskiverne faldt jeg over på Foodgawker for et par dage siden, og den blev jeg altså nødt til at afprøve. Jeg endte så med at ændre en hel del i opskriften og piftede op med frisk mozzarella og tomatsalsa og det blev det altså ikke ringere af. Perfekt til forret eller en let frokostret, evt med lidt brød og måske en salat ved siden af, som modspil til de stegte aubergineskiver. Der er ingen kød i retten, men det er absolut ikke noget, man hverken tænker over eller mangler.

Stegte aubergineskiver med mozzarella og tomatsalsa.

4-5 port.

1 aubergine, skrællet og skåret i skiver af ca. 1 cm tykkelse
3-4 dl pankorasp
1/2 tsk stødt chili
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
1 æg
1/2 dl mælk
olie til stegningen
1 kugle frisk mozzarella

Tomatsalsa.

3-4 solmodne tomater, finthakkede
1-2 fed hvidløg, presset eller finthakket
basilikumblade, friskhakkede
2-3 spsk olivenolie
havsalt og peber

Start med at røre ingredienserne til salsaen sammen og stil den i køleskabet, så den kan stå og trække smag.

Kom olie i en dyp stegepande eller gryde, ca. 1/2 cm op af kanten, og lad det blive varmt. Slå imens ægget ud i en tallerken, tilsæt mælk og pisk det sammen. Bland pankorasp, chili, hvidløgspulver og salt i en anden tallerken. Dyp aubergineskiverne først i ægget og derefter i rasp. Det er vigtigt, at skiverne er helt dækkede.
Når olien begynder at lugte varm er den klar til stegningen. Steg skiverne et par stykker eller tre af gangen, til de er gyldne og gennemstegte. Læg dem på fedtsugende papir. Fortsæt til alle skiverne er stegte.
Læg skiverne i små portioner på bagepapir. 3-4 skiver pr. portion afhængig af størrelsen. Skær mozzarellaosten i skiver og placer skiverne øverst på hver aubergineportion. Sæt dem i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader, til osten er smeltet og gledet lidt ned over aubergineskiverne. Tag portionerne ud og anret dem på tallerkner, top med salsaen og server straks. Evt. med brød og en lækker salat til.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Hanne – På den:-) Jeg er heller ikke så meget til auberginer, men det her er virkelig godt:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Hanne's verden
11 år siden

Det ser virkeligt lækkert ud. Flotte billeder! Jeg er ikke stor auberginefan, men lige præcis din ret, hvor skiverne er sprøde – tiltalter mig meget.
Skynder mig at bogmærke retten!
Kh Hanne

LaTascha
11 år siden

Birthe – Jep Madamer;-)
Tak for en rigtig hyggelig dag, det var som altid dejligt at ses igen:-)
Og ja, de der auberginer er du nødt til at afprøve – det er lige noget for dig, ren "food from home"…:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
11 år siden

Jeg har også store forventninger til selskabet, især fordi du skal underholde mig hele vejen til Århus – men snak nu ikke så meget, så jeg ikke kan koncentrere mig om at køre 😉
Madamer………hmmm………..

Jeg glæder mig – som altid – til at være i dit selskab og helt bestemt også til at skulle være sammen med Lone igen…..

Du forstår virkelig at tale til mig madhjerte, den ret skal SÅ meget laves!!

Kærlig hilsen
Birthe

Astrid
10 år siden

Nøj hvor ser det lækkert ud! Det bliver jeg nødt til at afprøve snart!

Nina
1 år siden

Aubergine laves typisk på denne måde i det italienske køkken.
Får det jævnligt som tilbehør på min italienske yndlingsrestaurant

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)