Æbletræerne bugner og vi falder nærmest i dem i græsset, hvor de ligger og gemmer sig. Vi kan jo umuligt bruge dem alle, men det er synd ikke at forsøge at bruge så mange som muligt, så i går hentede jeg en skålfuld røde ananasæbler, som blev skrællet og kogt til mos over svag varme med kornene af en vanillestang, samt den tomme stang. Derefter blev den tomme vanillestang fjernet, mosen sødet med rørsukker og til sidst sat på køl, inden jeg forvandlede mosen til en gammeldags æblekage, lagt sammen med gode marcipanmakroner og pyntet med flødeskum. Men det var i går…

I dag har jeg brugt det sidste af mosen til æblefisk med marcipan. Lette, luftige, bløde, sprøde, søde, syrlige, fantastiske æblefisk. Ja, intet mindre må jeg jo erkende, efter lige at have fortæret to nybagte og stadig lune til min eftermiddagste. Det er faktisk mange, mange år siden, jeg sidst har lavet sådan nogle. Tror det var noget af det første, som jeg overhovedet fik lov til at lave på egen hånd i køkkenet, for hvor galt kunne det lige gå? Butterdej, æblemos, pisket æggeblomme, lidt perlesukker og så var den ellers hjemme. Lige noget for børn der gerne vil lære at stå på egne ben i køkkenet eller hvis man får uventede gæster. Der er trods alt ikke mere end ca 15 minutters arbejdstid i æblefisk, inkl. bagningen, hvis man vel at mærke har æblemos parat og bruger færdiglavet butterdej.

Og sådan ser de ud indeni. Fine og hvælvede og med kig til det lækre æble og marcipanfyld. Husk at være lidt forsigtig når fiskene spises – æblemosen bliver MEGET varm under bagningen. Lidt ligesom tomater i toast. Det kan være en god idé at halvere æblefiskene, ligesom på billedet, og så lige vente 1 minut inden de spises, men så er der heller ingen gode grunde til at vente længere. Velbekomme.

Æblefisk med marcipan.

1 rulle butterdej
8 små stykker marcipan, trykket let flade
ca. 2 dl sødet æblemos
1 æggeblomme
1 spsk mælk
lys rørsukker

Læg butterdejsrullen på køkkembordet og skær den i 8 lige store firkanter. Fordel marcipan og æblemos på midten af hver firkant. Rør æggeblommen sammen med mælken og pensl dejfirkanterne med lidt sammenpisket æg. Læg firkanterne diagonalt sammen, så de bliver trekantede. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Pensl trekanterne med resten af det sammenpiskede æg, drys med rørsukker og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er hævede og gyldne.
Afkøl æblefiskene let og server dem lune.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)