Sprøde æblefisk med marcipan…

12 kommentarer
Kager, Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Æbletræerne bugner og vi falder nærmest i dem i græsset, hvor de ligger og gemmer sig. Vi kan jo umuligt bruge dem alle, men det er synd ikke at forsøge at bruge så mange som muligt, så i går hentede jeg en skålfuld røde ananasæbler, som blev skrællet og kogt til mos over svag varme med kornene af en vanillestang, samt den tomme stang. Derefter blev den tomme vanillestang fjernet, mosen sødet med rørsukker og til sidst sat på køl, inden jeg forvandlede mosen til en gammeldags æblekage, lagt sammen med gode marcipanmakroner og pyntet med flødeskum. Men det var i går…

I dag har jeg brugt det sidste af mosen til æblefisk med marcipan. Lette, luftige, bløde, sprøde, søde, syrlige, fantastiske æblefisk. Ja, intet mindre må jeg jo erkende, efter lige at have fortæret to nybagte og stadig lune til min eftermiddagste. Det er faktisk mange, mange år siden, jeg sidst har lavet sådan nogle. Tror det var noget af det første, som jeg overhovedet fik lov til at lave på egen hånd i køkkenet, for hvor galt kunne det lige gå? Butterdej, æblemos, pisket æggeblomme, lidt perlesukker og så var den ellers hjemme. Lige noget for børn der gerne vil lære at stå på egne ben i køkkenet eller hvis man får uventede gæster. Der er trods alt ikke mere end ca 15 minutters arbejdstid i æblefisk, inkl. bagningen, hvis man vel at mærke har æblemos parat og bruger færdiglavet butterdej.

Og sådan ser de ud indeni. Fine og hvælvede og med kig til det lækre æble og marcipanfyld. Husk at være lidt forsigtig når fiskene spises – æblemosen bliver MEGET varm under bagningen. Lidt ligesom tomater i toast. Det kan være en god idé at halvere æblefiskene, ligesom på billedet, og så lige vente 1 minut inden de spises, men så er der heller ingen gode grunde til at vente længere. Velbekomme.

Æblefisk med marcipan.

1 rulle butterdej
8 små stykker marcipan, trykket let flade
ca. 2 dl sødet æblemos
1 æggeblomme
1 spsk mælk
lys rørsukker

Læg butterdejsrullen på køkkembordet og skær den i 8 lige store firkanter. Fordel marcipan og æblemos på midten af hver firkant. Rør æggeblommen sammen med mælken og pensl dejfirkanterne med lidt sammenpisket æg. Læg firkanterne diagonalt sammen, så de bliver trekantede. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel. Pensl trekanterne med resten af det sammenpiskede æg, drys med rørsukker og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er hævede og gyldne.
Afkøl æblefiskene let og server dem lune.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Sisse-Sofie – Det glæder mig du kunne lide dem, det lyder bestemt lækkert med chokolade.
Jeg tror faktisk godt du kan fryse dem, men de bliver nok lidt bløde når de tør op. Måske kan du lune dem lidt i ovnen, så de bliver sprøde igen.
Alternativt kan du prøve at fryse dem, inden de bliver bagt. Så skal de bare tøes op og bages inden de kan bruges.

Mange hilsner fra

Anne.

Sisse-Sofie
11 år siden

uhmn i aften har jeg bagt selvsamme, bare med et stykke mørk chokolade i, i stedet for marcipanen. det var BESTEMT heller ikkedårligt, og det fungerede eminent til en kugle vanilleis til!

tal for en dejlig opskrift. Tror du man kan fryse dem?

LaTascha
11 år siden

Birthe – Jeg kan godt huske, at vi havde dem i Føtexbageren, da jeg var der for 4 år siden, men siden har jeg faktisk ikke rigtig mødt dem. Men de var ikke med marcipan;-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
11 år siden

Dem skal jeg helt klart lave!! Man kan købe dem hos bageren nogle gange og jeg elsker dem 🙂

Kh
Birthe

LaTascha
11 år siden

Kikki . Du kan godt begynde at glæde dig. De er fantastiske og så er de jo meget nemme at lave:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Kiki
11 år siden

Hej Anne !

Spændende opskrift, som jeg helt sikkert skal have afprøvet i løbet af efteråret, når jeg har endelig får lavet sæsonens første æblemos.

Mange hilsner Kirsten

LaTascha
11 år siden

Sarah – Det lyder rigtig lækkert. Jeg selv er stadig lidt på bar bund mht. hvad vi skal have af lækre sager i aften, men mon ikke jeg finder på et eller andet. Glæder mig, at du også kunne bruge sneglene, dem er jeg altså også selv blevet ret forfalden til;-)

Mange hilsner fra

Anne.

Sarah
11 år siden

De er nu kommet ud af ovnen, mums hvor de dufter og ser lækre ud, glæder mig til at give dem til ungerne i aften. Tak for endnu en god ide og dejlig opskrift, er også helt tosset med dine hvidløgssnegle 🙂

LaTascha
11 år siden

Sarah – Vi var i hvert fald vilde med dem herhjemme, og så skader det jo ikke, at de var klar på under 30 minutter:-)

LaTascha
11 år siden

Bianca – Jeg lover dig de var geniale. Kan slet ikke forstå, at det er så mange år siden, at jeg sidst har bagt sådan nogle:-)

Sarah
11 år siden

Hold da op hvor ser de lækre ud, så der blev lige føjet en omgang butterdej til indkøbssedlen :), er sikker på ungerne vil elske dem…..

Bianca
11 år siden

Mums hvor ser det lækkert ud!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)