Hjemmelavede p-tærter…

4 kommentarer
Ideer til studentermad, Konfekt og slik
Gå direkte til opskriften

Udover hjemmelavede peanuts og kokosmakroner, skulle der også lidt chokolade til vores valgaften – vi skulle jo nødigt gå sukkerkolde foran fjernsynet. Valget faldt på en omgang hjemmelavede p-tærter, som jeg ofte har set rundt omkring i blogland, nok primært omkring jul, men det skulle altså ikke stoppe mig nu.

Jordnødder havde jeg jo nok af, så dem der ikke blev brugt til de hjemmelavede peanuts blev gnubbet let med fingrene, så skallen faldt af og hvert jordnød delte sig i to. Mini skumfiduser har jeg stadig en masse af, fra vi var i New York sidste gang. De koster ingen penge derovre – jeg tror jeg gav 15-16 kr. for en kæmpepose og de er altså geniale i varm kakao. Jeg havde egentlig forestillet mig, at hvis jeg nogensinde skulle lave p-tærter selv, så ville jeg bruge grofthakket fransk nougat, men på de fleste blogs hvor jeg har mødt p-tærterne, er der blevet brugt skumfiduser, så det skulle jeg da også prøve.

De færdige p-tærter smager helt forrygende, men de smager nok ikke helt som noget, jeg ville forbinde med en p-tærte. For det første er det jo en helt anden kvalitet chokolade der bliver brugt, i forhold til hvad man normalt bliver præsenteret for i en p-tærte. Derudover bliver der jo brugt skumfiduser i stedet for fransk nougat og det giver jo unægtelig en lidt anden konsistens. Ikke desto mindre smager de som sagt fantastisk godt og kan vist bedst betegnes som luksus p-tærter.

 

 

Det er lidt svært at angive en decideret opskrift, for det hele kommer jo an på, hvor meget chokolade man bruger og hvor meget fyld (skumfiduser og peanuts) i forhold til chokolade, man ønsker i sine p-tærter. Jeg valgte at smelte 100 gr chokolade, hvorefter jeg tilsatte en kopfuld jordnødder og til sidst fyldte jeg skumfiduser på, til chokoladen ikke kunne trække mere. Jeg skriver ikke mål i opskriften, men nøjes med en vejledning 🙂

P-tærter.

Mørk, god chokolade
Afskallede jordnødder
Mini skumfiduser eller grofthakkede almindelige skumfiduser

Smelt chokoladen ved svag varme , tilsæt jordnødder og skumfiduser og rør godt rundt, til det hele er dækket af chokolade. Sæt p-tærterne som klatter på bagepapir eller i små papirforme og lad dem tørre. Opbevar i en lufttæt boks.

Så er valget ved at være afgjort og det ser ud som om, vi får en ny regering. Jeg vil ikke gøre min blog politisk og vil slet ikke komme ind på mine egne blålige holdninger – men jeg kan da sige så meget, at selvom jeg ikke som sådan har noget imod Socialdemokraterne, så har jeg meget, meget svært ved at affinde mig med Helle Thorning. Det kan jeg jo så åbenbart blive nødt til i de næste 4 år. Jeg må dog indrømme, at jeg noget hellere havde set, eksempelvis Margrethe Vestager i rollen som statsminister.

Om en lille times tid står den på smørrebrød til valg-natmad herhjemme, for uanset hvad resultatet så bliver, så er maden jo det vigtigste her på bloggen, når alt kommer til alt.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
11 år siden

Mette – Jo, det kan godt være der er noget mere rocky road over dem end egentlige p-tærter. Jeg har mødt dem på diverse blogs under navnet p-tærter, men jeg synes selv, at der skal fransk nougat i, før man rigtigt kan kalde dem p-tærter:-)

Uanset navnet smager de skønt, så du kan godt glæde dig:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Anonymous
11 år siden

Det ser lækkert ud 🙂 Men er det ikke det, man kalder "rocky road" mere end p-tærter?

Men uanset navnet, ser de lækre ud. Det skal vist afprøves!
Mette

LaTascha
11 år siden

Marian – P-tærter er nemlig rigtig gode og de her er uovertrufne – men man skal som sagt huske, at de ikke smager helt som de købte:-)

Mange hilsner fra

Anne.

Marian N. Larsen
11 år siden

nøj halløj hvor ser de gode ud! P-tærter er en af mine barndomsfavoritter!!!

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)