Brændt, hvid chokolade! Det lød altså lidt for spændende til, at jeg bare lige kunne lade det ligge, på trods af at jeg faktisk ikke bryder mig specielt meget om hvid chokolade. Jeg synes det er lidt for sødt. Men da jeg så opskriften, hvis man ellers kan kalde den det, i den nye “AnneMad” kogebog af Anne Hjernøe, var jeg da nødt til at prøve.

En plade hvid chokolade af god kvalitet smeltes på panden ved svag varme. Rør jævnligt rundt med en træpalet til chokoladen er smeltet og derefter fortsætter man med at røre rundt, til chokoladen begynder at tage farve. Når den er fint gylden, tages den af varmen og smøres ud på et stykke bagepapir. Chokoladen stivner, og brækkes herefter i mundrette bider. Tjaaa, det er da en opskrift der er til at have med at gøre 🙂

Og hvordan blev resultatet så? Altså chokoladen smager en smule karameliseret og eftersmagen minder måske lidt om daim, som Anne Hjernøe da også beskriver den i bogen. Jeg synes stadig det er ret sødt, men kan sagtens spise et stykke eller to, hvilket jeg normalt ikke kan med hvid chokolade.

 

 

I bogen foreslår Anne Hjernøe at hakke chokoladen og komme den i kager eller hjemmelavet is. Den kan også overtrækkes med lys eller mørk chokolade. Jeg kunne også forestille mig, at det vil være lækkert at blande chokoladen med noget knas, fx nødder, mandler, rice krispies eller corn flakes og sætte det i toppe på bagepapir. Muligvis er det noget der skal arbejdes lidt videre med, når vi skal til at lave julekonfekt.

Brændt, hvid chokolade.

1 plade hvid chokolade af god kvalitet.

Chokoladen smeltes i en pande over svag varme imens der røres rundt med en træpalet. Efter lidt tid begynder chokoladen at gryne og tager lidt farve, men man skal bare fortsætte med omrøringen. Når chokoladen er jævnt gylden, bredes den ud på et stykke bagepapir og spredes lidt med en spatel. Lad chokoladen stivne og bræk den brændte chokolade i mindre stykker.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)