Efterår er nøddetid og hvis man er rigtig heldig kan man finde et nøddehegn fyldt med buske, og fylde poser og spande med friske hasselnødder. Valnødder er det derimod noget sværere at finde – de vokser oftest på træer i haver og jeg har aldrig set valnødder, der voksede vildt. Men da mine forældre var en tur på Fyn i sidste weekend, kom de forbi en bod ved vejen, hvor der blev solgt poser med friske valnødder til 30 kr. stk.

Friske valnødder smager helt anderledes end dem vi køber i butikkerne. De er lidt sødere, har en fin, brun og let lysegrøn farve og er ikke nær så bitre, som når de er tørrede. Men da de friske valnødder jo ikke kan holde sig ubegrænset, før de begynder at tørre og smage som “almindelige” valnødder, var vi nødt til at finde på noget at bruge dem til, og valget faldt på en portion valnødder i honning, akkurat magen til de hasselnødder i honning, som blev lavet tidligere på året.

 

 

Nødderne blev knækket og kom i syltetøjsglas med skruelåg. En god, flydende honning blev hældt over nødderne. De fleste slags honning kan bruges, men den skal være flydende. Det er nemmest med honning på plastflaske, som bare skal presses ud, det gør det nogle gange lidt lettere at dosere honningmængden.

Da nødderne var syltet godt ind i den flydende honning blev lågene sat på og glassene stillet væk. Nødderne smager fantastisk til ost og jeg tror, nogle af disse her kommer på julefrokostbordet sammen med peberfrugt, mandariner, vindruer, bladselleri og en masse skønne oste.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)