Sådan en lille portion gratinerede rejer med masser af revet ost og hvidløg fik vi til forret i går aftes. Det er faktisk en ret, jeg ikke har lavet i mange mange år – jeg lærte at lave den, da jeg var i erhvervspraktik som kok på Restaurant Neptun i Vejle, da jeg gik i 9. klasse, hvor det blev en af mine opgaver at lave disse forretter, når der kom ordrer på dem. Siden har jeg ikke lavet dem og selvom de er ret simple, så kneb det altså lidt med at huske, hvordan det var jeg gjorde for små 12 år siden.

Anyway, jeg prøvede mig frem og resultatet blev faktisk ret godt. Der er ikke nogle deciderede mål at gå efter, for kokke står jo ikke og vejer af i køkkenerne, men jeg skal forsøge at beskrive det så godt som muligt, så I andre også kan få glæde af disse fantastisk, delikate hvidløgsrejer.

Rejer, blødt smør, presset hvidløg, friskhakket persille, salt og peper blandes i en skål. Det er nemmest at blande det godt med fingrene, men hvis man ikke bryder sig om, at få fingrene svinet til i smør og hvidløg kan man, som jeg, bruge en engangshandske. En ske kan selvfølgelig også bruges, men så er det lidt sværere at få smørret blandet godt ind i hvidløg og rejer.

Når rejer, smør og krydderier er godt blandet sammen, hældes massen op i små rammekiner eller andre ovnfaste portionsskåle af passende størrelse. En god håndfuld revet ost kommes på toppen af rejerne og så skal de ellers bare gratineres i ovnen 5-6 minutter, til osten er smeltet og let gylden.

Server de skønne rejer direkte fra ovnen og gerne med noget godt brød med en sprød skorpe til. Så har man også noget til at suge det smeltede hvidløgssmør i bunden af rejerne op med. Rejerne kan bruges til både forret og frokost og det ville måske nok klæde dem med en lækker salat on the side, især hvis man serverer rejerne til frokost.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)