Ingen jul uden pebernødder, og i rigtig mange hjem bliver der hvert år bagt bunkevis af pebernødder. Ikke mindst fordi, at pebernødder er så nemme at lave, at selv familiens yngste kan være med og hjælpe til med at trille de små, runde kugler. Og så er der jo bare noget helt fantastisk og “jule-hyggeligt” over den skønne, krydrede duft, der breder sig i hele huset, når pebernødderne bages. Af samme grund bager jeg som regel altid den første portion pebernødder i midten af november. Den skønne duft er jo en helt perfekt optakt til julemåneden. 
 

Opskrift på julens bedste pebernødder.

Jeg tøver ikke med at kalde det her for verdens bedste pebernødder. Og selvom det er store ord, så står jeg ved dem. Jeg har bagt (og spist) en hel del pebernødder i løbet af min barndom. Og selvom de var vældig sjove at lave, så kneb det altid lidt mere med begejstringen, når de skulle spises. Ganske enkelt fordi, at mange pebernødder i bund og grund er en smule kedelige. Og jeg ved, at der er mange, der har det på nøjagtig samme måde. 

Men denne her pebernød opskrift er altså undtagelsen. De er sprøde og krydrede og har en lille snert af fløde og karamel, som gør dem helt uimodståelige. Faktisk har jeg mødt en del voksne, som i første omgang har takket nej til en pebernød, men så alligevel har smagt og fået lidt af en “aha”-oplevelse. Og det er selvfølgelig de pebernødder, som jeg bager år efter år, for de findes ikke bedre (efter min mening). 

Hjemmebagte pebernødder
Print opskrift Pin opskrift
4.5 fra 4 stemmer

Pebernødder

Bagetid10 min
Samlet tid40 min
Antal: 150 stk

Ingredienser

 • 125 gr blødt smør
 • 125 gr sukker
 • ½ dl fløde
 • ½ tsk stødt ingefær
 • ½ tsk stødt kanel
 • ½ tsk stødt hvid peber (stødt, sort peber kan også bruges)
 • ½ tsk stødt kardemomme
 • ½ tsk natron
 • ½ tsk bagepulver
 • 250 gr hvedemel

Fremgangsmåde

 • Rør smør og sukker sammen i en skål og tilsæt fløden.
 • Sigt krydderier, bagepulver, natron og hvedemelet sammen, kom det i skålen og saml det hele til en glat dej.
 • Dejen kan også laves på en køkkenmaskine ved at komme alle ingredienserne i røreskålen og samle dejen med K-spaden.
 • Tril dejen ud i lange pølser på tykkelse med en finger. Skær pølserne i stykker á ca. 1 cm og tril dem til runde pebernødder. Læg pebernødderne på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
 • Bag pebernødderne ved 190 °C (varmluft) i ca. 10-12 minutter, indtil de er sprøde og lysebrune.
 • Afkøl pebernødderne på bageristen og opbevar dem i en lufttæt beholder. De holder sig friske i ca 1 måned.

Noter

 

Se også - 

 

Brunkager. 

 

Havregrynskugler.

 
 

Julebagning i november.

Jeg bager som sagt den første portion pebernødder i løbet af november. Og det er der faktisk en rigtig god grund til. På den måde kommer pebernødderne til at fungere som en superhyggelig optakt til julemåneden, og jeg stornyder at sætte en lille skål pebernødder på bordet til min eftermiddags- eller aften-te.

Hvis jeg derimod venter med at lave pebernødder, til vi kommer ind i december. Og jeg for alvor får taget hul på alle julesmåkagerne. Så er det som om, at de små pebernødder helt bliver glemt. De ligger blot i bunden af småkageskålen, hvor de forsvinder under alle de andre juleklassikere som brunkager, vaniljekranse, specier, honningkager og klejner.

Men hvis jeg bager pebernødder i november, hvor vi endnu ikke har fået en overdosis af de krydrede julekager, så er der kamp om pebernødderne.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)