Så blev det endelig min tur til at opleve den, efterhånden berømte, messe MAD i Århus. Søndag morgen, okay formiddag klokken var faktisk 11, mødtes jeg med Birthe på DTC ved motorvejen ved Vejle. Snakken gik og turen til Århus forløb faktisk overraskende hurtigt og efter at have parkeret i Bruuns Galleri, gik vi over til Ridehuset, hvor vi skulle mødes med Lone klokken 12. Udenfor Ridehuset stod en ged, altså udstoppet, og ged skulle vise sig, at være et temmeligt gennemgående emne på messen…

Inden der gik ged i det hele, der var gedeoste, gedepølser, gedepateer og en masse andet ged, faldt vi dog over smagsprøverne på chokolade. Summerbird havde blandt andet smagsprøver på deres fantastiske mandler med chokolade, men dem fik jeg ikke taget et billede af…

Ret skal være ret. Det var ikke ged det hele. Blandt andet var der en hel del spændende melblandinger fra Falslevgård. Jeg er vild med sådan nogle fine melposer….

Og øl var der også i den bagerste ende af hallen. Det var lidt for tidligt for mig at kaste mig over øllen, men jeg smagte en fantastisk smuk, lyserød æblemost ved en anden bod…

Se lige de farver. Billedet er taget ved Danish Crowns bod, som lå allerbagest i hallen…

Vi kom også forbi en bod med honning i alle afskygninger. Ligesom ged, løb vi også ind i ret meget honning på vores vej rundt i Ridehuset, men ingen steder så vi så mange varianter som her. Der er blandt andet honning med chili, gurkemeje, kanel, hyben og alle mulige andre slags…

De fleste steder var der en eller anden lille form for smagsprøve. En lille osteklods, en firkant brød, et stykke grillet pølse eller lidt chokolade, men derudover var der også en enkelt smagsprøve på en helt lille ret. Det var svineskank med gulerødder og basilikum, serveret med lidt friskhakket grønkål. At dømme ud fra smagen var der også en pæn del fennikel i. Tak til Birthe for lån af hånd til foto.

 

 

Selvom det netop er en madmesse er der faktisk overraskende få og små smagsprøver. Selvfølgelig har det også noget at gøre med, at der ikke er hundredevis af boder i Ridehuset, men det er altså ikke et sted man skal besøge med intensioner om at spise sig mæt gratis:-) Til gengæld er der selvfølgelig mulighed for at købe en masse mad derinde – der var blandt andet (gede)pølser med brød. Lige netop gedepølser tror jeg man skulle have valgt at lave en smagsprøve på istedet for. Gedepølse lyder alligevel så tilpas specielt til, at folk måske ikke “tør” købe en hel, før de ved om de overhovedet kan lide det. Vi så i hvert fald ikke mange mennesker ved bordene rundt om pølseboderne…

Vi faldt så ikke for gedepølserne, men valgte istedet at gå en tur i solskinnet for at finde et sted at få lidt at spise. Vi kiggede lidt i Jægergårdsgade men valgte i sidste ende Sushi+ på M. P. Bruuns Gade, efter en meget kort afstikker til The Diner, også på M. P. Bruuns Gade, hvor vi tjekkede deres menukort ud…

Vi blev dog enige om, at hvis vi spiste alle de kalorier som samtlige retter på The Diner indeholdt, og skyllede det ned med sodavand eller Milk shakes, så ville vi ikke være istand til at bevæge os resten af dagen, og det ville jo unægteligt sætte en stopper for morskaben. Istedet bænkede vi os på Sushi+, hvor vi fik serveret lidt snacks til at starte på og iskold kildevand…

Jeg fik en frokostmenu med 8 California Rolls inside out, 2 nigiri med tun og 2 med laks. Jeg havde egentlig også overvejet at bestille edamamebønner men er glad for at jeg droppede det, for hold da fast hvor var jeg mæt, da den sidste rulle var spist. Jeg fik ofte sushi fra Sushi+ da jeg boede i Århus og jeg er glad for, at deres sushi stadig er lige så fantastisk som dengang. Uhhh det var en god frokost…

Snakken gik lystigt som den jo gør, når man er i godt selskab. Birthe har jeg jo været sammen med en hel del gange før, og hun er altså kommet til at betyde rigtig meget for mig. Jeg har det så sjovt sammen med Birthe og elsker, at vi kan dele vores passion for USA og mad – der er seriøst ikke pauser i samtalen når vi er sammen, og jeg er så glad for, at jeg har lært hende at kende bagom bloggen. Til gengæld var det første gang jeg var sammen med Lone undtagen til vores blogtræf i marts, hvor vi faktisk ikke rigtig nåede at tale sammen, men det blev der heldigvis rådet bod på i dag. Lone er så fantastisk sød og dejligt “nede på jorden” at være sammen med og det føltes slet ikke som om, at vi ikke kendte hinanden rigtig godt i forvejen. Der er jo altid den fordel ved bloggere, at når vi mødes har vi allerede en smule baggrundsviden om hinanden igennem vores blogs, og skal ikke starte helt på “bar bund”. Jeg ved at jeg kommer til at tilbringe meget mere tid sammen med Lone og jeg glæder mig allerede til at lære hende bedre at kende og opleve hendes gård ved Odder:-)

Efter frokost blev vi enige om, at vi da godt lige kunne klemme lidt dessert ned, og det skulle være en rigtig god kage. Tilfældigvis befandt vi os lige ved siden af Schweitzer-bageren som, hvis man spørger mig, er en af de bedste bagere i Århus. 3 brownies senere, altså én til hver, og et smut ind til 7-11 efter Snapple Lemonade, slog vi os ned på trappen til Skt. Pauls Kirke og nød det dejlige vejr.

Efter en lille halv times yderligere snak og grinen tog Lone afsked, og Birthe og jeg begyndte også at bevæge os ned mod bilen i Bruuns Galleri. Inden vi satte kursen mod syd nåede vi dog lige et smut i Søstrene Grene, hvor vi fik købt det mest uundværlige:-)

Birthe satte mig af igen ved DTC hvor kæresten hentede mig, men han var lidt forsinket, så vi fik lige tid til at planlægge, at vi da skal ses meget snart igen. Og se så lige hvad Birthe havde været så sød at tage med til mig. 2 glas chipotle pasta, som slet ikke kan købes herhjemme OG salt water taffys fra USA. Dem har jeg været vild efter at smage siden jeg så et afsnit af Sex and the City hvor Carrie spiser dem, og for at det ikke skal være løgn så jeg bagefter et afsnit af Friends, hvor Emily har dem med hjem fra en ferie til Ross. Jeg har ikke selv kunnet finde dem i New York, men Birthe havde åbenbart mere held.

Under alle omstændigheder har jeg langt om længe fået smagt dem og de smager skønt. Det er bløde karameller med alle mulige slags smag. Har lige spist en rød en med kanelsmag. Ja, det havde jeg så ikke lige set komme, men kæresten syntes det var topunderholdning at se mit ansigtsudtryk. Har så til gengæld også fået en grøn med lime og en blå med blåbær og de var SKØNNE. Den med kanel var faktisk også god, jeg troede bare det var hindbær eller jordbær;-)

Tusind tak Birthe, fordi du tænkte på mig og ikke mindst til både dig og Lone for en rigtig hyggelig dag i Århus. Glæder mig til vi skal ses igen.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)