Engang imellem sker det, at jeg ganske simpelthen ikke har lyst til kød til aftensmad. Og så kan jeg fx finde på at lave en lækker lasagne med en masse grønsager i. Men inden alle kødelskerne, og dem der aldrig har haft det på samme måde som jeg, løber skrigende væk vil jeg lige tilføje, at denne her lasagne altså også er skøn som tilbehør til en kødret.

Da lasagnen nu skulle gøre det ud for vores hovedret, lavede jeg den god og cremet, med masser af frisk mozzarella og en lækker bechamelsauce, smagt til med muskat, imellem pastalagene. Man kan sagtens nøjes med frisk mozzarella eller almindelig revet ost, men så vil jeg anbefale, at man bruger lasagnen som tilbehør.

Uanset hvordan man vælger at spise vidunderet, så er det i hvert fald en nem måde at få en masse gode grønsager på, ikke mindst spinat, og det skulle jo være godt for os.

Man kan evt. servere lidt salat eller brød til lasagnen, men den mætter også fint hvis man bare spiser den som sig selv. Lad evt. lasagnen hvile 5 minutter efter den er kommet ud af ovnen, så er det nemmere at skære pæne stykker der ikke splatter ud på tallerknen.

Spinatlasagne med bechamelsauce og mozzarella.

3-4 port.

1 pk. friske lasagneplader
1 stort løg eller 2 små, finthakkede
3 små eller en stor porre i tynde ringe, tag så meget af toppen med som muligt
1 pose spinat, optøet (450 gr)
olie
salt og peber

Bechamelsauce.

30 gr smør
3 spsk mel
1/2 L mælk
friskrevet muskatnød efter smag
salt og peber

1 stor eller 2 små kugler frisk mozzarella

Svits løget i olien og tilsæt porreringe og spinat. Lad det hele svitse i gryden i et par minutter under omrøring. Smag til med salt og peber og sæt gryden til side.
Smelt smørret i gryden, rør melet i og rør godt rundt til smør og mel er samlet. Tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning, så evt klumper piskes ud. Sørg for at lade saucen koge op, så den tykner. Smag til med muskatnød, salt og peber. Skær mozzarellaosten i mindre stykker.
Saml lasagnen, først lasagneplader, derefter spinatblanding, bechamelsauce og mozzarellaost øverst. Fortsæt til alt fyldet er brugt. Husk at slutte af med et lag spinatblanding, derefter bechamel og så mozzarellaost.
Bag lasagnen ved 200 grader i 25 minutter til den er gylden og gennembagt. Lad lasagnen hvile ca. 5 minutter og server.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)