Skal jeg vælge imellem en rigtig saftig chokoladekage og en god og snasket brownie, så er der ingen tvivl om, at jeg som oftest vil gå med brownien. Bevares, der er ikke noget i vejen med en rigtig lækker chokoladekage. Men jeg er vild med en sej og konfektagtig, chokoladebrownie. Og så er brownies jo bare så nemme at lave. 

Se også – Brownies a la rocky road I Marabou chokoladekage I Klassisk chokoladekage

Min bedste opskrift på chokolade brownie.

Præcis som der findes chokoladekager, der laves med kakaopulver, så findes der brownies, der udelukkende laves med kakaopulver. Og det er jo ikke fordi, at de smager dårligt. Men for mig skal en rigtig brownie altså indeholde chokolade. Og gerne en god og mørk chokolade. 

Denne her opskrift på brownies indeholder både kakaopulver og god, mørk chokolade. Og jeg synes, at chokoladesmagen er helt perfekt. Er man en rigtig chokoladeelsker og vil man gerne have en endnu mere intens smag af chokolade, så er der dog den mulighed, at man tilsætter 75-100 gr hakket, mørk chokolade til dejen sammen med valnødderne (eller i stedet for). Det giver ekstra chokoladesmag og ikke mindst nogle lækre små “lommer” af smeltet chokolade, hvis man spiser brownien, imens den er lun. Fx til dessert med en kugle is og friske bær. 

 

Brownie
Print opskrift Pin opskrift
4.75 fra 4 stemmer

Brownie

Bagetid30 min
Samlet tid45 min
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 125 gr smør
 • 125 gr mørk chokolade (grofthakket)
 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 125 gr brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 100 gr hvedemel
 • 2 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 75 gr valnødder eller hasselnødder (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme. Stil blandingen til side og lad den afkøle let.
 • Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
 • Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
 • Sigt vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen sammen med grofthakkede valnødder.
 • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×20 cm) foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter, indtil brownien lige netop har sat sig. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker i midten af kagen – der må gerne sidde en smule dej tilbage.
 • Lad brownien afkøle på bageristen og skær den ud i 12-15 firkanter.
 • Brownies kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Kagen kan desuden fryses.

Perfekte og snaskede brownies.

Det er som sagt supernemt at bage brownies, og duften af chokolade, der lynhurtigt breder sig til hele huset er virkelig skøn. Det eneste, som man skal være opmærksom på er, at en brownie endelig ikke må bage for længe. Så bliver den tør, trist og kedelig.

Da det er de færreste ovne, som bager helt ens. Derfor skal man holde lidt øje med sin kage, når bagetiden er ved at være gået. Man kan med fordel bruge et lille træspyd, en strikkepind eller bare en tandstikker, som man kan stikke i midten af kagen. Og brownien skal selvfølgelig ikke være flydende under overfladen, ligesom der ikke skal løbe rå dej ned fra pinden. Men der må gerne sidde en lille smule dejrester tilbage på pinden.

Hellere en brownie, der er bagt et par minutter for lidt, end en der er bagt for længe. Og uanset hvor mange gange, man har bagt brownies, også efter den samme opskrift, så anbefaler jeg, at man bruger tricket med træspyddet hver eneste gang.

Hygge og dessert.

Brownies er relativt hurtige at bage. De er derfor oplagte som eftermiddagshygge-kage sammen med familien, til aftenskaffen, og til uddeling på jobbet eller i skolen. Men derudover er en rigtig god chokoladebrownie også den ultimative dessertkage, som smager fantastisk sammen med en kugle is og måske lidt friske bær.

Oplagt til nytårsaften, små og større fester, en gæstemiddag eller måske bare en aften – hverdag eller weekend – hvor man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, og servere en lækker dessert.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)