Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Brownie – nem opskrift på chokolade brownies.

24 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Nytårsopskrifter til årets nytårsmenu, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Skal jeg vælge imellem en rigtig saftig chokoladekage og en god og snasket brownie, så er der ingen tvivl om, at jeg som oftest vil gå med brownien. Bevares, der er ikke noget i vejen med en rigtig lækker chokoladekage. Men jeg er vild med en sej og konfektagtig, chokoladebrownie. Og så er brownies jo bare noget så nemme at lave. 

Se også – Brownies a la rocky road I Marabou chokoladekage I Klassisk chokoladekage

Nem brownie med chokolade.

Præcis som der findes chokoladekager, der laves med kakaopulver, så findes der brownies, der udelukkende laves med kakaopulver. Og det er jo ikke fordi, at de smager dårligt. Men for mig skal den bedste brownie altså indeholde chokolade. Og gerne en god og mørk chokolade. 

Denne her opskrift på brownie indeholder både kakaopulver og god, mørk chokolade. Og jeg synes, at chokoladesmagen er helt perfekt og at det er verdens bedste brownie. Er man en rigtig chokoladeelsker og vil man gerne have en endnu mere intens smag af chokolade, så er der dog den mulighed, at man tilsætter 75-100 gr hakket, mørk chokolade til dejen sammen med valnødderne (eller i stedet for). Det giver ekstra chokoladesmag og ikke mindst nogle lækre små “lommer” af smeltet chokolade, hvis man spiser brownien, imens den er lun. Fx til dessert med en kugle is og friske bær. 

4,47 fra 13 stemmer

Brownie med nødder

Bagetid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

 • 125 gr smør
 • 125 gr mørk chokolade (grofthakket)
 • 2 æg
 • 125 gr sukker
 • 125 gr brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 100 gr hvedemel
 • 2 spsk kakaopulver (bage- og drikkekakao)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 75 gr valnødder eller hasselnødder (kan udelades)

Fremgangsmåde

 • Kom smør og chokolade i en lille gryde og smelt det over svag varme. Stil blandingen til side og lad den afkøle let.
 • Pisk æg, sukker, brun farin og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
 • Bland chokoladesmørret i æggesnapsen og pisk det sammen.
 • Sigt vaniljesukker, hvedemel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen og vend det forsigtigt i chokolademassen sammen med grofthakkede valnødder.
 • Fordel dejen i et ildfast fad (ca 20×20 cm) foret med bagepapir.
 • Bag kagen ved 175 °C (alm. ovnfunktion) i ca 25-30 minutter, indtil brownien lige netop har sat sig. Tjek evt. ved at stikke en tandstikker i midten af kagen – der må gerne sidde en smule dej tilbage.
 • Lad brownien afkøle på bageristen og skær den ud i 12-15 firkanter.
 • Brownies kan holde sig i 2-3 dage, hvis de pakkes godt ind. Kagen kan desuden fryses.

Ofte stillede spørgsmål.

Kan brownies fryses?

Ja det kan de. Man kan enten fryse den hele brownie kage eller skære den ud i tern og fryse stykkerne enkeltvist. Evt. i en bøtte med låg. Han man bagt en stor portion, så kan man med fordel stable stykkerne med bagepapir imellem lagene. Ved servering skal et passende antal brownies blot tages ud af fryseren og optøs på køkkenbordet i 30-60 minutter.

Perfekte og snaskede brownies.

Det er som sagt supernemt at bage brownies, og duften af chokolade, der lynhurtigt breder sig til hele huset er virkelig skøn. Det eneste, som man skal være opmærksom på er, at kagen endelig ikke må bage for længe. Så bliver den tør, trist og kedelig i stedet for lækker, svampet og konfekt-agtig.

Det er de færreste ovne, som bager helt ens. Derfor skal man holde lidt øje med sin kage, når bagetiden er ved at være gået. Man kan med fordel bruge et lille træspyd, en strikkepind eller bare en tandstikker, som man kan stikke i midten af kagen. Den skal selvfølgelig ikke være flydende under overfladen, ligesom der ikke skal løbe rå dej ned fra pinden. Men der må gerne sidde en lille smule dejrester tilbage på pinden.

Hellere en brownie, der er bagt et par minutter for lidt, end en der er bagt for længe. Og uanset hvor mange gange, man har bagt brownies, også efter den samme opskrift, så anbefaler jeg, at man bruger tricket med træspyddet hver eneste gang.

Hygge og dessert.

Brownies er relativt hurtige at bage. De er derfor oplagte som eftermiddagshygge-kage sammen med familien eller som et lille sødt indslag til eftermiddags- eller aftenskaffen. Og selvfølgelig til uddeling på jobbet eller i skolen. Kagerne går jo ikke ligefrem i stykker, selvom de bliver pakket ned i en dåse og kommer med en tur i bussen eller bagpå cyklen.

Men derudover er chokoladekagen også den ultimative dessertkage, som smager fantastisk sammen med en kugle is og måske lidt friske bær eller en frugtsauce. Fx en hindbær- eller jordbærcoulis.

Helt oplagt til nytårsaften, små og større fester, en gæstemiddag eller måske bare en aften – hverdag eller weekend – hvor man har lyst til at gøre lidt ekstra ud af det, og servere en lækker dessert.

Subscribe
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Maj – Ja, brownies harmonerer ikke med nul kage/slik politik. Skynd dig at smutte ud fra min blog igen;-)

LaTascha
12 år siden

Piskeris – Brownies er altid godt. Normalt spiser jeg bare en brownie naturel, men det smager bestemt også godt med en kugle god vanilleis til:-)

Maj
12 år siden

Åhhh mand de ser gode ud jo!!!

Jeg er ligesom dig, slet ikke fan af chokoladekage, synes dem jeg har fået har været alt for tørre, men brownies – Uhhhhhmmm… mørk og saftig!

Total dårlig timing med min ingen kage/slik politik ;D

– Maj 🙂

Piskeriset
12 år siden

Brownies er en af de bedste kager, man kan få… men hvorfor er det lige, jeg læser sådan et indlæg her INDEN aftensmaden?! Argh! :-O

Hvordan foretrækker du at spise den? Med eller uden tilbehør?

LaTascha
12 år siden

Mademoiselle Black – Ja det er farligt at bevæge sig rundt på madblogs, når man har diverse lyster. Håber du får stillet din trang inden længe:-)

LaTascha
12 år siden

Julie – Ja, jeg kan jo ikke lide chokoladekager, men brownies er jeg vild med. Denne her er noget nær det bedste jeg har smagt, så helt ringe kan det jo ikke være:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
12 år siden

Kristine L – Jeg lover dig, det var den også. Lige som en brownie skal være, hvis man spørger mig:-)

LaTascha
12 år siden

Pille – Jeg håber du vil synes lige så godt om resultatet som vi gjorde, hvis du kaster dig ud i brownie-projektet en af dagene:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
12 år siden

Kristina – De var altså også meget meget lækre, så jeg kan kun opfordre til, at afprøve opskriften:-)

Mange hilsner fra

Anne.

LaTascha
12 år siden

Birthe – Det i hvert fald et forsøg værd, hvis du prøver denne her opskrift. Både mig selv og kæresten var ret vilde med dem. Det gælder bare om, at de ikke må få for lang tid i ovnen:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Mademoiselle Black
12 år siden

Åhh.. Jeg har total meget lyst til chokolade for tiden, så dine smukke billeder frister 🙂

Julie Søndergaard
12 år siden

Altså i min verden er brownies en variation af en chokoladekage, og jeg elsker alle slags chokolade kage… Såååe, sender du ikke lige et stykke min vej?

Kh Julie

Kristine L. Hansen (CookieCrumble)
12 år siden

Mums manner. Den ser jo tosset god ud 😉

Pille
12 år siden

Mmmm brownies , jeg elsker brownies… Tror jeg vil afprøve din opskrift en af dagende , syntes det er svært at finde en ordenlig opskrift..

Kristinas Madunivers
12 år siden

Den ser godt nok lækker ud…Mums :o)

Newyorkerbyheart
12 år siden

Uhmmm, brownie!! Jeg har endnu ikke fundet den helt rigtige opskrift, lavet fra bunden af, måske jeg skulle prøve din. Den ser helt rigtig ud 🙂

KH
Birthe

Kirsten H
3 år siden

Har bagt den flere gange. Super lækker. 😋😋😋

Ulrik Rasmussen
3 år siden

5 stars
Tak for en god opskrift, det er virkelig en god brownie. Det bliver den foretrukne fremover, når der skal laves brownie.

Jeg serverede den med vaniljeis og hindbær til.

Marie Larsen
1 år siden

Rigtig god opskrift, kagen smager utroligt godt. Det er en opskrift som er værd at gemme

Lykke Haufer
1 måned siden

Hej
Kan man bage en dobbeltportion på en gang ? Vi blir 19 gæster, så skal jo være sikker på at der er nok til alle 🙂