tørrede limefrugter

Jeg elsker at lave julepynt selv. Det er så hyggeligt at gå og hygge med den slags, men på et eller andet tidspunkt, så har man ligesom flettet stjerner og hjerter nok og så skal der nogle nye ideer til.

Disse her tørrede limefrugter er utrolig nemme at lave og meget dekorative. Det er nu ikke fordim de er specielt juleprægede, faktisk kan man have dem fremme hele året, men de pynter under alle omstændigheder i en hjemmegjort juledekoration. Jeg tror godt man kan købe dem færdige, eller jeg har i hvert fald set dem i butikker i USA, og jeg tror også, de var fremme herhjemme for nogle år siden, men de koster en pæn slat. Jeg mener en pose med 5 stk. kostede i omegnen af 50 kroner sidst jeg stødte på dem, så jeg laver dem altså selv.

 

 

Efter jeg postede indlægget med min hjemmelavede julethe har jeg fået en del henvendelser omkring de 2 tørrede limefrugter som også var med på billedet, så her kommer den super enkle “opskrift”.

Tørrede limefrugter.

6-8 friske limefrugter.

Skær 8 små supertynde “både” ud af hver limefrugt med en skarp urtekniv og så er de klar til tørringen.

Man kan bruge ovnen til at tørre limefrugterne i – så skal de have nogle timer ved svag varme, men kommer man dem i ovnen, skal man huske at holde øje med dem, så de ikke bliver sorte. Jeg satte mine på træspyd, lagde dem over et ildfast fad så spyddene hvilede på fadets kanter og frugten hang frit, og satte dem ovenpå brændeovnen. Når frugterne er trukket på spyd, bliver varmen fra brændeovnen nogenlunde jævnt fordelt, istedet for at bunden er færdig før toppen. Det ildfaste fad opfanger også frugtsaften, det kan nemlig godt dryppe lidt i starten.

Det tog mig 3-4 dage at tørre limefrugterne på brændeovnen, men den er også i gang hele tiden på denne tid af året undtagen om natten selvfølgelig. Et par gange vendte jeg spyddene med frugterne, men ellers passede de bare sig selv. Da limefrugterne var helt tørre og hårde, tog jeg dem af spyddene og så var de klar.

Denne her omgang er kommet på et sølvfad med “julepotpourri” der dufter i hele stuen. Potpourriet består af tørrede limefrugter, kanelstænger, stjerneanis, kristtjørn, små fyrfadslys i glas og et par guldfarvede keramikroser. Et rigtig fint alternativ til en traditionel juledekoration, og så kan den jo holde længe, for lysene kan jo skiftes fra gang til gang.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)