Jeg elsker julete i alle mulige og umulige afskygninger, men jeg har aldrig prøvet at lave min egen variant før nu, og jeg kan roligt afsløre, at det bestemt ikke bliver sidste gang. Det er så nemt at det næsten er løgn, og det smager helt fantastisk. Desuden er det jo meget rart at være herre over hvor meget eller lidt ens julete skal smage af hhv. appelsin, kardemomme og kanel. Krydderierne jeg brugte til teen havde jeg i skabet i forvejen, teen og en økologisk appelsin måtte jeg ud og købe, men det har alligevel ikke kostet meget mere end 20 kroner at lave en stor bøtte julete. Kom teen på et fint glas og brug den som en sød værtinde eller julegave til en theelsker, eller nyd den selv.

Til teen brugte jeg tørret skal af en appelsin skåret i små bider – skallen var skrællet af med en kartoffelskræller og tørret et par timer på brændeovnen i en ildfast skål, men man kan også sagtens tørre skallerne på radiatoren eller i en ovn ved svag varme. Desuden tilsatte jeg “jul” i form af 15 kardemommekapsler, 1 lille spsk hele nelliker, 1 kanelstang og lidt kaneltræs bark – man kan sagtens nøjes med at bruge et par kanelstænger, det fungerer på nøjagtig samme måde som barken, men nu havde jeg den lige stående 🙂 Endelig 3 stjerneanis brækket i lidt mindre stykker. Alle krydderierne kom i en frysepose og så fik de et par ordenlige bank med kødhakkeren, så de blev knust i lidt mindre stykker. Derefter tilsatte jeg krydderierne og appelsinskallen til en lille pose sort te (jeg brugte luksus earl grey fra Søstrene Grene) og blandede det hele godt.

Teen opbevares i en lufttæt beholder, og må gerne trække et par timer, inden man brygger sin første kop the. Og så er det ellers bare med at nyde jul i varm og flydende form. Er man ikke så meget til te kan man lave en kop kaffe der smager lidt af jul, ved at lade et lille stykke kanel trække et par minutter i kaffen inden den drikkes. Uhmmm…

 

 

Julete.

1 lille pose sort te
tørret skal af en økologisk appelsin, skåret i mindre stykker
1 lille spsk hele nelliker
15 kardemommekapsler
3 stjerneanis, brækket i mindre stykker
2 små stykker kanel

Kom nelliker, kardemomme, stjerneanis og kanel i en pose og knus det let ved at slå på posen med en kødhammer eller kagerulle. De knuste krydderier blandes godt med appelsinskal og sort te og opbevares herefter i en lufttæt beholder.

Der er igen gået lidt tid siden jeg har fået blogget. Der er godt nok lidt mere arbejde ved at flytte end jeg lige umiddelbart havde forestillet mig. Synes der bliver ved med at være noget der skal gøres, med nu hjælper det da lidt på det. Heldigvis er der da masser af aktivitet på bloggen på trods af min passivitet, for det er da helt overvældende så stor interessen har været for min give away. 105 havde meldt sig i konkurrencen om at vinde en Summerbird julekalender sidst jeg kiggede. Det er mange mange flere end jeg havde regnet med, og jeg ville ønske, at I alle sammen kunne vinde. Navnlig når jeg sidder og læser alle Jeres søde kommentarer igennem, får jeg lyst til at lade Jer alle vinde den fine kalender.

Der er en anonym der har spurgt mig i en kommentar, om der er alkohol i chokoladen i julekalenderen, og der må jeg desværre melde pas, for det ved jeg simpelthen ikke. Jeg kunne selvfølgelig sætte mig for at prøvesmage halvdelen af kalenderen, for der er jo 2 stykker bag hver låge, meeeeeeeen mon ikke vinderen foretrækker at modtage en hel kalender 🙂

Foreløbig ligger den flotte julekalender her på mit bord og blinker til mig hver gang jeg går forbi.
Mon nogle af Jer ville opdage, hvis jeg lige så stille glemte at trække en vinder og i stedet beholdt hele herligheden selv? 😉

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)