Kærestens storebror har fødselsdag d. 24 december, og i den anledning lavede jeg en lagkage til ham. Det var en helt almindelig othello-inspireret lagkage med flødecreme, hindbær og makroner, men da der ikke skulle en hel pose makroner i kagen blev der nogen til rest. Derfor lavede jeg også en portion Sarah Bernhardt kager, som vi fik til kaffen nytårsaften.

Sarah Bernhardt kager består kort og godt af makroner og creme lavet på piskefløde og chokolade, og de kan godt være en både solid og meget sød lille mundfuld 🙂 Derfor laver jeg for det første altid kagerne meget små, så de er lige til at tage i en bid, og desuden bruger jeg en god, mørk chokolade med en ordenlig kakaoprocent, minimum 55%, til cremen. Kagerne er måske ikke så børnevenlige med en 55% chokolade, men de er perfekte til en god kop kaffe og har en lækker, let bitter chokoladesmag der er perfekt sammen med den søde makronbund.

Hvis kagerne skal gøres børnevenlige bruger man selvfølgelig bare en chokolade med en mindre kakaoprocent, og hvis man ønsker en lidt mere utraditionel kage, smager det også godt at tilsætte lidt fintrevet appelsinskal til fløden. Endelig kan man også vælge at bruge mørk chokolade med mint, så får man Sarah Bernhardt kager med after eight smag.

De fine kager blev anrettet på et fad og sat på køl til de skulle spises. Og på trods af, at vi fik alle mulige andre lækre ting blev der faktisk spist pænt af de små kager.

 

 

Sarah Bernhardt kager.

30 stk.

2 dl piskefløde
75 gr god, mørk chokolade i mindre stykker
30 små makroner
chokolade til overtræk

Lun fløden i en gryde og smelt chokoladen heri. Lad chokoladefløden simre i ca. 5 minutter under omrøring, og lad herefter fløden køle helt af i køleskabet. Pisk fløden til creme med en elmikser. Top cremen op på makronerne med en kniv, så den danner en lille top. Overtræk kagerne med den smeltede chokolade og lad dem stivne. Opbevar i en lufttæt beholder, gerne på køl.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)