Tostadas med kylling og feta…

2 kommentarer
Aftensmad - masser af inspiration til aftensmaden, Fjerkræ, Hovedretter, Mexicansk mad, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Der er gået et par dage siden sidste livstegn fra mig. Jeg skal godt nok lige vænne mig til alt det nye her på bloggen, så de sidste par dage er gået med at øve mig og udforske alle mine nye muligheder indenfor blogverdenen – det har været noget af en omvæltning for et vanedyr som mig, men nu tror jeg, at jeg er ved at have overtaget – desværre er der også røget et par indlæg undervejs, som skal genskabes, hvilket også er en del af forklaringen på den lille blogpause. Mad er der heldigvis også blevet lavet en hel del af, og jeg skal nok prøve at få det lagt på bloggen snarest muligt.

Der er også blevet tid til lidt kokkerier i form af tostadas med kylling. Uhhh, det er god mad og en af de retter jeg altid bestiller, når vi er på mexicansk restaurant her i Vejle. Og selvom resultatet måske ikke blev heeeeeeeelt lige så fantastisk, som når jeg får det på nede på restauranten, så var det stadig rigtig god og lækker mad. Men, nu er det også en meget god restaurant, så det er jo hård konkurrence jeg var oppe imod, og i betragtning af hvor hurtigt og nemt det gik er jeg meget tilfreds med resultatet.

Et par kyllingefiletter blev skåret i tynde strimler og vendt med en halv pose Santa Maria Crispy Chicken Bites og lidt olivenolie. Jeg ville egentlig have tilsat lidt ekstra krydderi til paneringen, evt lidt hvidløgspulver eller chili, men startede lige med at smage på den og fandt ud af, at det nok var meget godt at undlade ekstra krydderier, for den var krydret lige efter vores smag og temperament. Hvis man gerne vil have kyllingen rigtig stærk kan man jo tilsætte lidt ekstra “krudt”, men det er altid en god idé at smage først. Kyllingestykkerne blev stegt møre og sprøde i ovnen. Jeg havde faktisk været lidt skeptisk over hvorvidt kyllingen ville blive sprød, for jeg synes tit det er svært at få ting helt sprøde i ovnen sammenlignet med en pande med olie, men det gik faktisk overraskende godt og resultatet blev både sprødt og lækkert.

Majstortillaerne skulle egentligt have været penslet med lidt olie og stegt sprøde på en pande, men da jeg nu havde ovnen igang kom jeg dem bare derind i stedet for og det fungerede altså lige så fint. Mens tortillaer og kylling stegte i ovnen, varmede jeg en dåse røde kidneybønner i chililage i en lille gryde.

 

 

Grønt skulle der også til, så jeg finthakkede et løg og skar også lidt agurk ud samt salat og tomater. Derudover skar jeg en moden avocado i grove tern. De sprøde majstortillaer blev anrettet med alt fyldet. Først de varme chilibønner, så lidt Sweet red chili salsa, salat, tomat, løg, agurk, avocado, kylling og smuldret feta. Som prikken over i’et kom jeg lidt mere salsa på toppen, og så var de varme tostadas klar til at servere.

Tostadas med kylling og feta.

4 stk.

2 stk kyllingebryst.
1/2 ps. Santa Maria Crispy chicken bites
1 ds røde kidneybønner i chililage
4 majstortillaer
lidt olie
sweet red chili salsa
romainesalat i strimler
2 tomater i både
1 løg, finthakket
agurk i tern
1 avocado i tern
smuldret feta

Skær kyllingen i tynde strimler og kom den i en frysepose sammen med crispy chicken panering og lidt olie. Massér paneringen godt ind i kyllingen og vend det hele ud på en bageplade. Steg kyllingestykkerne i ovnen til de er gennemstegte og sprøde – det kommer lidt an på størrelsen, men mine fik ca. 15 minutter ved 200 grader. Pensl majstortillaerne med lidt olie og steg dem sprøde i ovnen, ca. 5 minutter ved 200 grader.
Varm bønnerne i en lille gryde og hold dem varme indtil kylling og tortillaer er færdige.
Anret de sprøde tortillaer på tallerkner og kom bønner og lidt salsa på. Herefter toppes op med salat, tomater, løg, agurk, avocado og lidt ekstra salsa på. Slut af med lidt smuldret feta og server straks.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Charlotte
11 år siden

Endelig liv i dig igen:-). Dejligt du igen er aktiv. Den sprøde kylling kunne jeg tænke mig at lave – har aldrig rigtig været god til Santa Maria, men du og Birthe har givet mig lyst til en afprøvning:-).
Mange hilsner Charlotte

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)